Zwarte pasta met pompoen en Taleggio

4 personen

2 kleine Hokkaido pompoenen
9 el olijfolie
1 bakje aspergetips
20 blaadjes salie
250 g zwarte penne
50 ml witte wijn
100 ml room
200 g taleggio, in blokjes
1 klein kropje radicchio

1. Halveer de pompoenen en lepel de zaden eruit. Schraap ook iets van het vruchtvlees eruit, zodat de pompoenschil dunner wordt en de holte groter. Snijd een klein stukje van de onderkant van de pompoenhelften, zodat ze makkelijk rechtop blijven staan. Smeer de pompoenen vanbinnen en vanbuiten in met 4 eetlepels olie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster ze 25 minuten in een oven van 200ºC.
2. Halveer de aspergetips, smeer ze in met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in 5 à 7 minuten beetgaar bij de pompoenen in de oven.
3. Bak de blaadjes salie in 2 eetlepels olie tot ze niet meer bruisen. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout.
5. Breng de wijn en room aan de kook en smelt hierin de taleggio. Breng de saus op smaak met peper.
6. Snijd de radicchio doormidden en verdeel de helften in 6 parten. Smeer in met de rest van de olie en rooster kort op een hete grill.
7. Meng de pasta met de asperges en radicchio. Vul hiermee de pompoenhelften en schep de saus erover. Garneer met de gebakken salieblaadjes.