Zoete flammkuchen met peer

Voor 1 flammkuchen
Bereidingstijd: 30 minuten + 1 nacht marineren

500 ml zoete Duitse wijn
1 handpeer, geschild en in parten
1 flammkuchenbodem
1 tl kaneelpoeder
1 el suiker + extra naar smaak
1 tl vanille-essence
150 g mascarpone
60 g pecannoten
poedersuiker naar smaak

1. Breng de wijn met de peer aan de kook (voeg eventueel wat suiker toe als je de wijn niet zoet genoeg vindt) en laat 5 minuten zacht koken. Laat de peer in de wijn afkoelen en zet een nachtje afgedekt in de koelkast.
2. Neem de peer uit de wijn en laat de wijn inkoken tot je enkele eetlepels over hebt.
3. Rol het deeg flinterdun uit in de gewenste vorm,
4. Meng de kaneel, suiker en vanille-essence door de mascarpone en bestrijk hiermee de bodem. Verdeel de noten en peer erover.
5. Zorg dat de oven precies 225°C is en bak dan de flammkuchen circa 7 minuten.
6. Besprenkel met de ingekookte wijn, bestrooi met poedersuiker en serveer direct.

Kcal per persoon: 2045