Yam Koeng Foe

Voor 4 personen

4 blacktiger­garnalen met kop
(maat 16/20)
4 takjes koriander, fijngesneden
1 handje cashewnoten

Salade
2 el vissaus
3 el suiker
3 el limoensap
1 teentje knoflook, geperst
1 stuk rawit rood,
fijngestampt in
de vijzel
1 el rode ui, fijngesneden
1 mamuang tawaai (Thaise mangosoort) of granny­smithappel, in brunoise
100 g spitskool, fijngesneden
1 el bosui, fijngesneden

1. Verwijder de ingewanden van de garnalen en gaar de garnalen op de grill (op lage stand).
2. Mix de vissaus, de suiker en het limoensap.
3. Meng de knoflook en rawit erdoor en vervolgens de rode ui, mango, spitskool en bosui.
4. Serveer de garnalen met deze salade en bestrooi met koriander en cashewnoten.

Kcal per persoon: 165