Wonton met garnaal

Voor 30 snacks
Bereidingstijd: 30 minuten

30 wontonvellen (diepvries)
200 gepelde rauwe garnaal
150 speklap, klein gesneden
2 el oestersaus
2 cm verse gember
2 teentjes knoflook
2 liter frituurolie

1. Laat de wontonvellen in de koelkast ontdooien.
2. Hak de garnaal samen met de speklap fijn en meng met de oestersaus, gember en knoflook. Leg een wontonvel in de palm van je hand. Schep een flinke theelepel van het mengsel in het midden. Bevochtig de randen met water en vouw de wonton als een bundeltje dicht. Bewaar op bakpapier afgedekt in de koelkast.
3.
Verhit de ­frituurolie tot 170ºC en frituur hierin de wonton in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Controleer of de vulling gaar is. Laat uitlekken op keukenpapier.

Kcal gehele recept: 50