De laatste foodtrends, interessante culinaire ontwikkelingen en een selectie van bijzondere producten uit Sligro’s assortiment die we graag onder de aandacht willen brengen. That’s what’s cooking!

Perfect fruit
Lroom Cafe in New York serveert eye candy gebakjes. Het populairst zijn de Lemon en Peach, taartjes die ogen als perfecte vruchten. Het kost maar liefst 72 uur om de gebakjes te maken en ze zijn dagelijks beperkt beschikbaar.

Vernieuwde Alex Meijer
Alex Meijer staat voor de allerbeste kwaliteit koffie, thee en alles wat daarbij hoort. Vertrouwd genieten sinds 1886. De heerlijkste melanges van koffiebonen en theesoorten van over de hele wereld, met zorg geselecteerd. Met respect voor de lokale arbeiders en producten. Nu compleet in een fris, nieuw jasje en met uitbreiding van het assortiment met onder meer Nespressocups, nougat en nieuwe biologische theevarianten. 
sligro.nl/alexmeijer

Nul procent
Le Petit Étoile maakt ‘wijn’ zonder het druivensap te vergisten, dus zonder alcohol. De smaakt ontstaat door een infusie van de druivenschillen en pitten. Biologisch en vegan!

Chardonnay sparkling (fles 75 cl, art.nr. 086588)
Chardonnay (fles 75 cl, art.nr. 086591)
Cabernet-Sauvignon (fles 75 cl, art.nr. 086594)
Rosé (fles 75 cl, art.nr. 086595)

Bewuste smaakmakers
Geef elk gerecht op verantwoorde wijze smaak met de natuurlijke smaakmakers van Apollo. Bijvoorbeeld Saltwell: zeezout met vijfendertig procent natuurlijk gereduceerd natrium. Of ga voor volledig zoutloos met de kruidenmelanges ‘no added salt’. Dankzij Apollo zet je de beste gerechten op tafel vol smaak, met oog voor de gezondheid van je gast.

Apollo Saltwell zeezout (bus 500 g, art.nr. 085525)
Apollo Kruidenmelangers No Added Salt diverse soorten (bus 150-500 g)

Verantwoord gekweekt
Het Zeeuwse Seafarm levert zelfgekweekte tarbot en schelpdieren van de beste kwaliteit. Het bedrijf ligt aan de voet van de storm­vloedkering van de Ooster­schelde. Daar worden de levende schelpen verwaterd in een bron van gezuiverd Oosterscheldewater. En dat levert topkwaliteit op. Bijzonder: de smaak en structuur van de tarbot doet niet onder voor die van wildvangst.

Ice, ice…
De hippe handijsjes van NICE krijgen twee nieuwe varianten; knijpijs Sinaasappel Framboos en Sinaasappel Steranijs met chocodip op een stokje. Puur, simpel, plantaardig en energieneutraal geproduceerd. Genieten met een goed verhaal!

Knijpijs Sinaasappel Framboos (24 x 60 g, art.nr. 764219)
Sinaasappel Steranijs met chocodip (20 x 70 g, art.nr. 974741)

Verras met pesto
Drie nieuwe smaakvolle groentepesto’s van Costa Ligure, in de verrassende smaakvarianten Wortel-Parmezaanse kaas, Rucola en Rodekool- Gember. Mooie smaakmakers voor Italiaanse gerechten of lekker bij de borrel.

Groentepesto Wortel-Parmezaanse kaas (emmer 800 g, art.nr. 88693)
Groentepesto Rodekool-gember (emmer 800 g, art.nr. 88694)
Groentepesto Rucola (emmer 800 g, art.nr. 88695)

Zoetvoer
Een Australische wagyuproducent voert zijn koeien snoepgoed om het zoetgehalte in het vlees te beïnvloeden. Een paar maanden voor de slacht, wordt het hooi gemengd met onder meer gummiberen, melkchocolade en M&M’s.

Ode aan de avo
Het ultieme gerecht voor de avocado-aficionado’s: de avoburger. De Avobar in Londen vult de ‘avo bun’ met kreeft en krab en maakt hem af met een mayonaise van passievrucht, mango en tabasco.

Magisch ijs
Mexicaans restaurant Xixa in New York ontwikkelde een ijsblokje dat je tequila of mescal om de paar minuten van smaak doet veranderen. In het ijsblokje zijn meer dan 20 ingrediënten verwerkt, waaronder specerijen en citrusfruit.

Duurzame houtskool
Met de FSC-houtskool van ECHT weet je zeker dat je verantwoord barbecuet. Van elke zak is namelijk precies bekend waar hij vandaan komt. Bovendien bevat de houtskool geen chemicaliën en brandt hij langer dan andere soorten. En dat terwijl bij de productie van ECHT tot drie keer minder hout wordt gebruikt voor eenzelfde hoeveelheid houtskool van een ander merk.

ECHT houtskool (zak 4,5 kg, art.nr. 89230)
ECHT professional houtskool (zak 10 kg, art.nr. 89213)

Authenthiek Italiaans
Deze nieuwe broodproducten van Panid’Or zijn afkomstig uit Italië. Honderd procent authentiek en gebakken volgens traditioneel recept. Kies uit verschillende varianten, van focaccia’s, piegata en ciabatta tot giotto. Belegd, met olijfolie of puur. Met deze broden bied je elke gast een smaakvolle internationale ervaring.

Focaccina Cherrytomaat (krimp 6 x 70 g, art.nr. 085103)
Focaccina Groene olijven (krimp 6 x 70 g, art.nr. 085100)
Focaccina Olijfolie-zout (krimp 6 x 70 g, art.nr. 085104)
Focaccina Rozemarijn (krimp 6 x 70 g, art.nr. 085112)
Focaccina Romana (krimp 2 x 200 g, art.nr. 085146)

Focaccione Cherrytomaat-paprika (krimp 2 x 280 g, art.nr. 085151)
Focaccione Pesto-geitenkaas (krimp 2 x 280 g, art.nr. 085155)

Piegata (krimp 6 x 120 g, art.nr. 085156)

Zoet deeg
Cookie dough is dé trend op het gebied van desserts. Dit deeg van WOW is verkrijgbaar in maar liefst zes smaken: American Style, Choc Chip American Style, Cinnamon, Strawberry, Red Velvet en Vanille. Serveer het koud in een bakje of op een hoorntje.

American Style (bak 1 kg, art.nr. 92067 / pot 6 x 95 g, art.nr. 92053)
Choc Chip American Style (bak 1 kg, art.nr. 92069 / pot 6 x 95 g, art.nr. 92055)
Cinnamon (bak 1 kg, art.nr. 92071 / pot 6 x 95 g, art.nr. 92056)
Strawberry (bak 1 kg, art.nr. 92074 / pot 6 x 95 g, art.nr. 92062)
Red Velvet (bak 1 kg, art.nr. 92075 / pot 6 x 95 g, art.nr. 92061)
Vanille (bak 1 kg, art.nr. 92076 / pot 6 x 95 g, art.nr. 92064)

Powershake
Veganistisch, gluten- en lactosevrij en vol vezels, vitaminen en mineralen. De hummusshake maakt zijn opmars. De milkshake bevat onder meer kikkererwten, tahini, dadels en banaan.

 

Naanmenu
In Londen opende onlangs The Naanery haar deuren. Op de kaart uitsluitend exclusief naanbrood dat ter plekke wordt gebakken. Elke naansoort gaat vergezeld met een bijpassende wijn.