De laatste foodtrends, interessante culinaire ontwikkelingen en een selectie van bijzondere producten uit Sligro’s assortiment die we graag onder de aandacht willen brengen. That’s what’s cooking!

Instagramstudio
Het knalroze interieur van het Love Hearts-café in Londen is een groot decor voor Instagramkiekjes. De Love Hearts-wall is het meest gefotografeerde item: een muur vol harten met slogans als ‘First love’, ‘Thank you, Next’ en ‘Say yes’.

Gezonde energizer
Yerba verovert de wereld. Het drankje, gemaakt van de blaadjes van de matéplant, dankt zijn populariteit aan het hoge cafeïnegehalte in combinatie met een overload aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. In Brooklyn, New York, opende onlangs de eerste yerbabar zijn deuren.

Meesterlijke salsa’s en chutneys
Meesterschap van het Huis heeft verse, kwalitatieve salsa’s en chutneys toegevoegd aan het assortiment. Ze zijn er in vijf verschillende smaken. Van appel chutney en piccalilly tot cheddar chili bacon. Handig in stazak en bruikbaar voor uiteenlopende toepassingen.

Meesterschap van het Huis Chipotle sauce (zak 200 g, art. nr. 60501)
Meesterschap van het Huis Bourbon bacon sauce (zak 200 g, art. nr. 60502)
Meesterschap van het Huis Appel chutney (zak 200 g, art. nr. 60525)
Meesterschap van het Huis Piccalilly (zak 200 g, art. nr. 60532)
Meesterschap van het Huis Cheddar chili bacon sauce (zak 200 g, art. nr. 60535)

Vet ijs
Vanuit de motivatie ‘I love mayo’ besloot een Schotse ijsmaker mayonaise te kiezen als nieuwe smaak in zijn ijsassortiment. Voor het ijs wordt Hellmann’s mayonaise gemixt met een huisgemaakt ijsmengsel. De reacties van het publiek zijn overweldigend.

(H)eerlijk gedistilleerd
BioSpirits is de eerste ambachtelijke, honderd procent biologisch gecertificeerde distilleerderij in Nederland. Door het verwerken van uitsluitend biologisch geteelde en gecertificeerde grondstoffen, veel geduld en ouderwets vakmanschap wordt een smaak en kwaliteit bereikt die voor de industriële distilleerderij al lang niet meer haalbaar is. Verkrijgbaar in verschillende varianten.

BioSpirits Bruine Rum (fles 70 cl, art. nr. 58999)
BioSpirits Dry Gin (fles 70 cl, art. nr. 59000)
BioSpirits Jonge Graanjenever (fles 70 cl, art. nr. 59001)
BioSpirits Oude Graanjenever (fles 70 cl, art. nr. 59005)
BioSpirits Witte Rum (fles 70 cl, art. nr. 59008)
BioSpirits Wodka (fles 70 cl, art. nr. 59011)

Kleurrijke smaakmakers
Met deze kant-en-klare groentencrèmes (op basis van honderd procent groenten) kun je direct je gerechten garneren en je borden decoreren. De groentencrèmes zitten in een handige spuitzak en zijn gluten- en lactosevrij. Ze zijn geschikt voor zowel warme als koude toepassingen.

Garniture Groentecrème Erwt, munt, limoen (zak 300 g, art. nr. 79563)
Garniture Groentecrème Wortel, sinaasappel (zak 300 g, art. nr. 79564)
Garniture Groentecrème Gerookte, paprika (zak 300 g, art. nr. 79565)

Geen sprookjes
De wortel, bieten en boerenkool tortilla’s van No Fairytales bestaan voor vijfenveertig procent uit groenten en zijn een bron van vezels. Daarnaast bevatten ze dertig procent minder calorieën dan gewone wraps en zijn ze honderd procent vegan. Verantwoord smullen dus!

No Fairytales Tortilla Bieten (pak 610 g, art. nr. 83027)
No Fairytales Tortilla Wortel (pak 610 g, art. nr. 83028)
No Fairytales Tortilla Boerenkool (pak 610 g, art. nr. 83030)

Bubbelbutton
Bob Bob Ricard is beroemd om het feit dat het meer champagne schenkt dan enig ander restaurant in het Verenigd Koninkrijk. Elke tafel is uitgerust met een ‘Press for champagne’-knop.

Gateau to go
Op het menu van gourmet­restaurants verschijnen steeds vaker nagerechten van hartige ingrediënten. Écriture in Hongkong heeft een bloemkool-wittechocolademousse met kaviaar op de kaart. Het Landmark Mandarin Amber Hotel in dezelfde stad serveert een dessert van buffelburrata met aardbeien, kers­tomaatjes en venkel.

Steak uit de printer
Het is de Italiaanse bio-ingenieur Guiseppe Scionti gelukt een vleesvrije steak te maken met behulp van een 3D-printer. Het apparaat vormt en bedrukt een pasta van plantaardige eiwitten zoals rijst, erwten en zeewier tot het eruit ziet en voelt als een rauwe biefstuk.

Rotterdamse sojasaus
Tomasu Soy Sauce is de enige micro-gebrouwen sojasaus in Europa en wordt gebrouwen in Rotterdam. De tarwe en sojabonen worden geteeld in de Hoeksche Waard. Met respect voor eeuwenoude tradities krijgt de sojasaus minimaal 24 maanden de tijd om op smaak te komen in 25-50 jaar oude whiskyvaten uit Schotland. Het resultaat? Een sojasaus met een rijke, volle en unieke smaak die zal verrassen.

Tomasu Sojasaus (fles 20 cl, art. nr. 63748)

Soep in een handomdraai
Met de nieuwe soeppakketten van Smeding maak je het jezelf en je keukenteam extra gemakkelijk. Ze brengen gemak en tijdswinst in de keuken. Je bespaart tijd op je mise-en-place én hebt bovendien minder expertise nodig. Zo kun je jouw gasten elke dag een verse, verrassende soep aanbieden!

Alle Dag Vers Soeppakket Spinazie broccoli (bak 550 g, art. nr. 84665)
Alle Dag Vers Soeppakket Pittige courgette (bak 800 g, art. nr. 84663)
Alle Dag Vers Soeppakket Indiase wortel (bak 800 g, art. nr. 84662)

Zoete smaaksensatie
Macarons zijn niet meer weg te denken binnen patisserie. Deze heerlijke grote fondant macarons brengen genieten naar een ‘next level’. Even verwarmen en te serveren als dessert of als traktatie bij de koffie.

Grande Soufle macarons Caramel (per 2 stuks à 75 g, art. nr. 79537)
Grande Soufle macarons Chocolat (per 2 stuks à 75 g, art. nr. 79539)

Broodbier
In de strijd tegen voedselverspilling vond een Britse bierbrouwerij een manier om verschillende soorten bier te brouwen van oud brood. Voor het bier worden onder andere onverkochte broden van Londense bakkers gebruikt.

Pittig oestertje
De Prairie Oyster van cocktailbar Colebrooke ziet eruit als een oester, maar is een bloody mary in vermomming. De tomatendooier explodeert op je tong waarna je mond wordt gevuld met een mix van mierikwortelwodka, olorososherry, selderijsap, worcestershiresaus, zelfgemaakte pepersaus en wittewijnazijn.

Dutch Yellowtail ASC
De Kingfish Yellowtail uit Zeeland wordt ook wel ‘de enige vissoort die echt duurzaam is’ genoemd. De vissen komen uit innovatieve kweek waarin ze groeien in zuiver water, zonder antibiotica en met honderd procent groene energie. Deze gekweekte Yellowtail is het gehele jaar door verkrijgbaar. En dat gewoon uit Nederland.

Kingfish Zeeland yellowtail heel (per stuk 1-2 kg, Zeeland ASC, art. nr. 72792)
Kingfish Zeeland yellowtail filet (per stuk 1 kg, Zeeland ASC, art. nr. 82872)

Vegan kaas
Nature&Moi is een Franse producent van plantaardige kaas en zuivelvervangers. De ingrediënten zijn erg zuiver en de producten zijn hierdoor geschikt voor vegetariërs en veganisten, maar vooral ook voor mensen met een lactose- en/of glutenintolerantie. De producten zijn vrij van zuivel, lactose, soja, palmolie en gluten. In tegenstelling tot vergelijkbare aanbieders smelt de kaas perfect op de pizza, burger of tosti. Verkrijgbaar in verschillende varianten.

Nature&Moi Kaas vegan original (pak 200 g, art. nr. 73275)
Nature&Moi Kaas vegan original (pak 1 kg, art. nr. 73279)
Nature&Moi Kaas vegan cheddar (pak 200 g, art. nr. 73280)
Nature&Moi Kaas vegan cheddar (pak 1 kg, art. nr. 73282)
Nature&Moi Kaas vegan pizza (pak 200 g, art. nr. 73283)
Nature&Moi Kaas vegan pizza (pak 1 kg, art. nr. 73284)

Geef kleur aan je kraanwater
Deze hippe flessen bevatten honderd procent natuurlijke siroop. Gemaakt van niets anders dan fruit, groenten en kruiden. Zonder toegevoegde suikers, conserveermiddelen en kleur- en smaakstoffen. Eén fles is goed voor 18-47 glazen. Onder meer verkrijgbaar in de bijzondere smaken ‘Sweet potato, cinnamon & apple’ en ‘Carrot, ginger & apple’.

Soof Siroop Carrot, ginger, apple (fles 34 cl, art. nr. 83036)
Soof Siroop Black blueberry, apple, lavender (fles 34 cl, art. nr. 83042)
Soof Siroop Lemon mint, apple (fles 34 cl, art. nr. 83046)
Soof Siroop Sweet potato, cinnamon, apple (fles 34 cl, art. nr. 83047)