De laatste foodtrends, interessante culinaire ontwikkelingen en een selectie van bijzondere producten uit Sligro’s assortiment die we graag onder de aandacht willen brengen. That’s what’s cooking!

Helemaal zen

Het assortiment van Maison Niels de Veye kenmerkt zich door de traditionele, pure smaken en het respect voor authentieke recepturen. Vanuit dat uitgangspunt is er nu de nieuwe Zen-collectie, bestaand uit minimalistische taarten en monodesserts die eruitzien als kiezelstenen. Hoe zen ben jij op het gebied van patisserie?

Wittechocolade-kersentaart (per stuk, art.nr. 77821)
Chocolade-brownietaart (per stuk, art.nr. 59825)
Noten-kiezeltaart (per stuk, art.nr. 77815)
Aardbei-mayataart (per stuk, art.nr. 77818)
Citrus eclipstaart (per stuk, art.nr. 77817)
Chocolade-browniekiezelsteen (per 4, art.nr. 77819)
Kersen-chocoladekiezelsteen (per 4, art.nr. 77821)

Aan de rol
Cannoli veroveren de wereld. In New York en Melbourne openden zelfs speciale cannolibars hun deuren. Het aanbod varieert van cannoli-klassiekers tot een ‘proefsetje’ van 7 mini-cannoli in verschillende smaken.

Op de koude koffie?
Kleur op het bord is beleving. Een dimsum­restaurant in Soho, Londen, serveert fotogenieke dumplings in knalroze, groen en geel. Voor het kleuren worden uitsluitend plantaardige stoffen gebruikt.

Life is a cocktail
Cocktailbar Artesian in Londen bedacht een cocktailmenu geïnspireerd op de belangrijkste momenten uit een mensenleven. De drankjes dragen namen als ‘Looking back’ en ‘You turned 30’. De cocktail ‘It All Began’ is met stip het spectaculairst: een bord met jelly-eieren in de smaken abrikoos, jasmijn en vanille.

Op de koude koffie?
Trend in koffieland: koud gebrouwen koffie! Jij kan dat ook met de Nitro Whip van iSi. Hiermee infuseer je Cold Brew Koffie met puur stikstofgas. Het resultaat? Een rijke, smaakvolle Cold Brew Koffie met een fluweelzachte schuimkraag. Je kunt met deze Nitro Whip ook thee, cocktails en allerlei andere Nitro-geïnfuseerde creaties bereiden.

iSi Nitro Whip, 1 liter (per stuk, art.nr. 065328)
iSi Nitro patronen (per 16, art.nr. 065329)

Het lekkerste goud
Een echte traktatie voor de fijnproever: truffel. Verse truffel is natuurlijk niet altijd te krijgen, maar gelukkig is daar het uitgebreide assortiment van Il Tartufo di Paolo. Van diepvrieszomertruffel tot olijfolie met zwarte truffel, met deze producten heb je die fantastische, exclusieve smaak altijd binnen handbereik.

Il tartufo di Paolo olijfolie met zwarte truffel (per 250 ml, art.nr. 409013)
Il tartufo di Paolo diepvrieszomertruffel (per 100 g, art.nr. 268187)

Goud uit Peru
Hij groeit op grote hoogte, heeft qua uiterlijk veel weg van een avocado en qua smaak van pompoen. Lucumafruit uit Peru wordt gezien als het nieuwste superfood. De vrucht, met als bijnaam ‘het goud van de Inca’s’, laat zich lastig transporteren en is tot op heden nog zeer moeilijk verkrijgbaar in Europa.

Robotpizza
Een Franse start-up hoopt binnenkort een robot­gestuurde pizzeria te openen. In de keuken zal een driearmige robot staan die in staat is om elke 30 seconden een pizza af te leveren. Het restaurant zal 24/7 geopend zijn.

Cocktailtapje
Naast shared dining is er nu ook cocktail sharing. Voor een slordige 620 euro komt er bij restaurant Blue in Hongkong een ‘shareable’ Blue Absinthe Fairy cocktail op tafel. De gasten kunnen zichzelf bedienen van een stijlvolle tafeldispenser.

IJs van Ansel
Patissier Dominique Ansel blijft verrassen. Zijn laatste creaties zijn een kiwisorbetreep en softijs gemaakt van watermeloensap. Deze wordt opgediend in een stuk watermeloen, versierd met ‘pitten’ van chocolade.

Spherification
Zijn naam zegt het al: met de Spherificator kan je heel makkelijk spheres maken, oftewel ‘parels’ van vloeistoffen. Dag, geknoei met injectienaalden… welkom, spherificator! Het werkt zo: vul het apparaat met het alginaatmengsel, druk op de knop en de balletjes vallen zo in het calciumchloridebad. Even wachten en klaar is je kaviaar!

Spherificator Imperial (per stuk, art.nr. 067062)

Schortje voor!
Weg met die saaie schorten. Dat dachten ze bij Dutch Deluxes toen ze hun schortenlijn ontwierpen. Van canvas of denim tot vintage leder en van heupschort tot bretelschort. De collectie bevat zelfs tweezijdig draagbare schorten. Per stuk verkrijgbaar
in diverse, fijne kleuren.

Bbq-schorten canvas grijs-groen (art.nr. 075823) en washed denim (art.nr. 075824)
Bbq-schort leer bruin-cognac (art.nr. 075825), camel-cognac (art.nr. 075828), grijs-zwart (art.nr. 075826)
Heupschort kort bruin (art.nr. 075836) en zwart (art.nr. 075837)
Heupschort lang bruin (art.nr. 075839) en zwart (art.nr. 075840)
Heupschort extra lang bruin (art.nr. 075841) en zwart (art.nr. 075842)
Schort met bretels canvas grijs-groen (art.nr. 075844) en grijs denim (art.nr. 075845)
Schort met bretels leer bruin (art.nr. 075846), camel (art.nr. 075849), grijs (art.nr. 075847)
Schort met rits bruin (art.nr. 075829) en zwart (art.nr. 075832)
Tweezijdig schort rood (art.nr. 075834) en zwart (art.nr. 075833)

Teaën met Mary P.
Een restaurant in Londen serveert een supercalifragilisticexpialidocious afternoontea. Het volledige menu is samengesteld rond het thema Mary Poppins. Op het gebaksplateau onder meer een Cherry Tree Lane-mousse. De warme scones worden opgediend in een Mary Poppins-tas.

Te mooi om op te eten
Restaurant Quan Alley in Hongkong bracht de klassieke hot pot op Instagramwaardig niveau. De gerechten komen zo wonderschoon op tafel dat gasten bijgerechten soms laten staan, omdat ze denken dat het decoratie is.

Pretty in pink
De vierde soort chocolade werd ontwikkeld om jongeren te verleiden met chocolade in een afwijkende kleur en smaak. Inmiddels zijn ook chefs en chocolatiers aan het experimenteren geslagen en zien we de roze chocolade terug in verbluffende desserts en friandises.

Knippen maar
Knippen is soms handiger dan snijden. Een Japans restaurant in Chicago serveert de Houji gebakken kip met een goudkleurig bonsaischaartje om het gerecht te verdelen in stukjes die met eetstokjes te behappen zijn.

Leesbrillenbox
Onmisbaar voor velen en toch echt iets dat vaak vergeten wordt: de leesbril. Om je gasten op stijlvolle manier te helpen de kaart te lezen is er nu de leesbrillenbox. Met bruine en zwarte monturen en met glazen in verschillende sterktes.

Leesbrillen bruin (per 4, art.nr. 74864) en zwart (per 4, art.nr. 74853)
Navulling leesbrilbox bruin (per 4, art.nr. 74872) en zwart (art.nr. 74870)

Snelle tartaar
Tartaat is een kruidenpasta waarmee je in een handomdraai tartaar op smaak kunt brengen. De pasta is gemaakt van onder meer sjalotjes, kappertjes, augurk, peterselie, knoflook en mosterd. Het enige wat je nog moet toevoegen een eidooier… en natuurlijk het vlees zelf.

Tartaat Kruidenpasta (per 80 g, art.nr. 074921)
Tartaat Kruidenpasta (per 360 g, art.nr. 074922)