De laatste foodtrends, interessante ontwikkelingen en een selectie bijzondere producten uit Sligro’s assortiment die we graag onder de aandacht willen brengen. That’s what’s cooking!

Nieuw: ruby chocolade

Na puur, melk en wit ontdekte Callebaut een compleet nieuwe vierde chocoladesoort: de ruby chocolade. Het is de meest bijzondere chocoladeontdekking sinds 80 jaar, toen de witte chocolade werd ontdekt. Ruby RB1 is wereldwijd slechts beperkt beschikbaar, maar Nederland en België hebben de wereldprimeur! Wij nodigen je uit om op 19 september als een van de eersten de Ruby RB1 te ervaren. Aanmelden? Ga naar sligro.nl/ rubyevent

Foerageren op de Everest

Een groep chefkoks stelt zich de uitdaging het hoogste pop-uprestaurant ter wereld te openen. Locatie is het Everest Base Camp op de Mount Everest. De gasten moeten zo’n acht dagen klimmen voor een diner van zeven gangen. Er zal worden gekookt met de ingrediënten die op weg naar boven zijn verzameld.

Groentesushi
Chef-kok James Corwell besloot na een bezoek aan de Tsukiji vismarkt in Tokio een alternatief te zoeken voor de enorme hoeveelheden vis die uit de oceanen worden gehaald voor de productie van sushi. Zijn experimenten resulteerden in ‘tonijn’ gemaakt van romatomaten, ‘zalm’ gemaakt van wortelen en plantaardige ‘paling’ van aubergine.

Hartig in zoet
Op het menu van gourmet restaurants verschijnen steeds vaker nagerechten van hartige ingrediënten. Écriture in HongKong heeft een bloemkool-wittechocolademousse met kaviaar op de kaart. Het Landmark Mandarin Amber Hotel in dezelfde stad serveert een dessert van buffelburrata met aardbeien, kerstomaatjes en venkel.

Donut met afdronk
Een wijnproducent en een donutbakker sloegen de handen ineen en bakten de Pinot-Grigiodonut. De donut is gevuld met een crème van cheesecake en bedekt met een laagje Pinot-Grigioglazuur. Een toef Pinot-Grigiomeringue op de bovenkant maakt de wijnsnack compleet.

 

Slimme cup

Sapje of een ijskoude cocktail to go? De Pop-Up drinking cup is een slimme én duurzame verpakking om gekoelde drankjes mee te geven aan je gasten. Gegarandeerd lekvrij en in twee seconden in elkaar te vouwen. En leuk: de inhoud van de beker is zichtbaar door het transparante venster. Deze zomerse cups zijn verkrijgbaar in twee maten.

Take Dis Pop-Up drinking cup medium (per 25 stuks, 350 ml, art.nr. 55012)
Take Dis Pop-Up drinking cup large (per 25 stuks, 450 ml, art.nr. 55014)

Frituren met precisie

Met de Hendi-inductiefriteuse frituur je efficiënt en nauwkeurig: het vet blijft exact op de ingestelde temperatuur. Moet het vet heter? Dan zorgt de speciale boost mode ervoor dat de temperatuur supersnel wordt verhoogd. Op het digitale display is zowel de ingestelde als werkelijke temperatuur af te lezen. De friteuse is na gebruik eenvoudig te reinigen.

Hendi-inductiefriteuse (8 liter, art.nr. 057945)

Blokje smaak

Nog wat extra smaak, kleur of textuur nodig op het bord? De terrines gourmandes van Belberry bieden uitkomst. De terrines zijn gemakkelijk te portioneren in blokjes, reepjes en schijfjes en daardoor eenvoudig toe te passen als garnituur. In vier unieke smaken!

Rode ui & framboos (per 200 g, art.nr. 057238)
Graanmosterd (per 200 g, art.nr. 057241)
Bittere sinaasappel (per 200 g, art.nr. 057255)
Paarse vijg (per 200 g, art.nr. 057260)

Kleur op tafel

Pikzwart, knalgeel, felgroen of bietenrood: de gekleurde briochebollen van Brown & Serve zorgen voor een feestje op tafel. De broodjes zijn gekleurd met natuurlijke kleurstoffen en hebben een zachte, lichtzoete smaak. Afbakken is niet nodig, de brioches zijn direct uit de verpakking te gebruiken.

Groen mini (10 x 25 gram, art.nr. 055368)
Rood mini (10 x 25 gram, art.nr. 055374)
Geel (5 x 65 gram, art.nr. 055365)
Zwart (5 x 65 gram, art.nr. 055367)

Wine on the rocks

Perfect van kleur, fris en evenwichtig van smaak, met een lange afdronk en… gemaakt door niemand minder dan rocker Jon Bon Jovi. Samen met zijn 22-jarige zoon en de Franse wijnmaker Gérard Bertrand stortte Bon Jovi zich op de kunst van het rosé maken. Het resultaat is een wijn van Grenache-, Cinsault- en Mourvèdredruiven. Natuurlijk kreeg de rosé een naam die klinkt als een popsong: Diving into Hampton Water.

Diving into Hampton Water, biologisch (per fles, art.nr. 59836)

Veggie-cocktail
De Britse bartender Rich Woods liet zich inspireren door de National Vegetarian Week en stelde een ‘Drink Your Greens’cocktailmenu samen. Op de kaart bijvoorbeeld een Red Pepper Spritz met geblancheerde rodepaprikaschil en een Artichoke Negroni, gemixt met onder meer een destillaat van artisjokken.

Sushi uit de printer
Het duurt niet lang meer of we kunnen met één druk op de knop sushi uit de printer laten rollen. Het team Open Meals ontwikkelde een ‘pixel foodprinter’ die in staat is met eetbare gelblokjes eten na te bootsen. Er wordt hard gewerkt aan het toevoegen van smaak, textuur en voedingsstoffen.

Tattoo on the side
Dim Dining in Antwerpen serveert zijn gasten Japanse gerechten met tatoeages on the side. Het restaurant liet gerechten als Crispy duck salad, Kippenoester en Sashimi van zeebaars vertalen in Japanse tatoeages. Gasten kunnen de plaatjes gratis op hun huid laten zetten en vervolgens aan tafel schuiven voor het bijbehorende hapje.

Natuurlijke handzeep

De handzepen van Marcel’s Green Soap zijn niet alleen natuurlijk, ze geuren ook nog eens fantastisch. Naar lavendel & kruidnagel, sandelhout & kardemom en patchouli & cranberry, bijvoorbeeld. De zepen bevatten uitsluitend plantaardige ingrediënten en zijn biologisch afbreekbaar. De verpakking is bovendien gemaakt van 100% gerecycled plastic. De handzepen zijn verkrijgbaar in flessen van 250 ml met doseerpompje of 1 liter.

Lavendel & kruidnagel (250 ml, art.nr. 059988; 1 liter, art.nr. 060007)
Sandelhout & kardemom (250 ml, art.nr. 059992; 1 liter, art.nr. 060008)
Patchouli & cranberry (250 ml, art.nr. 059995; 1 liter, art.nr. 060011)
Sinaasappel & jasmijn (250 ml, art.nr. 059998; 1 liter, art.nr. 060014)

Aan de Daendels!

Daendels biedt biologische noten en zuidvruchten met een gegarandeerde kwaliteit. Het complete assortiment noten en zuidvruchten, inclusief een aantal niet te versmaden mixen komt van een vast netwerk van leveranciers. Van onbewerkt product tot ambachtelijk gebrande noten, met Daendels serveer je knabbels van hoge kwaliteit.

Daendels biologische moerbeien (per 125 g, art.nr. 923821)
Daendels biologische pijnboompitten (per 200 g, art.nr. 923790)
Daendels biologische fruit en pittenmix (per 175 g, art.nr. 923805)

Pure & raw

Chocoladeliefhebbers opgelet: beter dan dit wordt het niet! De biologische chocolade van SoPure RAW wordt bereid met de beste ingrediënten met het beste verhaal. De cacaobonen komen van kleinschalige, gecertificeerde biologische boerderijen in Ecuador en staan bekend om hun rijke smaak met tonen van fruit en bloemen. De boeren ontvangen bovendien een eerlijke prijs.

SoPure Raw Mint (3x50 g, art.nr. 036262)
SoPure Raw Nibs (3x50 g, art.nr. 036258)
SoPure Raw Orange (3x50 g, art.nr. 036259)

Biologische topolie

De olijfolie van het Spaanse familiebedrijf Nuñez de Prado is al sinds 1990 gecertificeerd biologisch. De drie verschillende olijfrassen Picudo, Picual en Hojiblanca worden apart geoogst, verwerkt en opgeslagen. Pas vlak voor botteling wordt bepaald in welke verhouding de oliën worden gemengd, zodat een constante smaakbeleving kan worden gegarandeerd.

Nuñez de Prado (0,5 liter, art.nr. 777209)
Nuñez de Prado (1 liter, art.nr. 777204)
Nuñez de Prado (5 liter, art.nr. 777199)

Bio = milieuvriendelijker

Biologische pasta is natuurlijker én milieuvriendelijker. Zo wordt er bij de biologische landbouwbedrijven waar de tarwe voor Rummo’s pasta wordt verbouwd geen gebruik gemaakt van chemicaliën, kunstmest en pesticiden. De productiewijze draagt bij aan de biodiversiteit en zorgt er tevens voor dat er minder broeikassen worden uitgestoten.

Rummo Volkoren Fusilli (per 500 g, art.nr. 432503)
Rummo Volkoren Penne Rigate (per 500 g, art.nr. 806223)
Rummo Volkoren Spaghetti (per 500 g, art.nr. 432480)

Versgebakken bloemetje
Een alternatief voor het traditionele bruidsbloemetje: het pizzaboeket. Een Amerikaanse pizzaketen verdeelde deze zomer onder ‘a few lucky brides and grooms’ vers gebakken boeketten belegd met mozzarella, tomaten en pepperoni.

Pizza a casa
In Amerika is het gebruikelijk om bij de pizzeria deeg te kopen waarmee je zelf pizza’s bakt. Een Amerikaans bedrijf dat zich richt op de thuisbakker levert dit pizzadeeg nu ook aan huis. Het thuisbezorgde deeg is gemaakt van uitsluitend biologische ingrediënten en heeft 72 uur gefermenteerd wat resulteert in een smakelijke, luchtige bodem.

Powerlatte met broccoli
Australische wetenschappers bedachten een gemakkelijk in te nemen vitamineboost en ontwikkelden een poeder gemaakt van afgekeurde broccoli. Een café in Melbourne ging ermee aan de slag en creëerde de broccoli-latte.