De laatste foodtrends, interessante ontwikkelingen en een selectie bijzondere producten uit Sligro’s assortiment die we graag onder de aandacht willen brengen. That’s what’s cooking!

Razendsnelle service
In het Rollercoaster Restaurant kijken de gasten voortdurend naar boven. Vanuit de keuken racen namelijk de gerechten die ze hebben besteld via een 400 meter lange achtbaan naar hun tafel.

Gif in je cocktail
De dangerous cocktails van Ryan Chetiyawardana zijn geïnspireerd op ‘de sinistere kant van planten’. Zo staat er een gifgroene Arsenic Waltz op de kaart, gemixt van onder andere komkommer, zure peer en lange peper.

C op het menu
In Florida opende The C House, een restaurant dat uitsluitend gerechten serveert die beginnen met een C. De focus ligt hier op The Big 3: champagne, charcuterie en cheesecake. Het menu wordt in de toekomst uitgebreid met onder andere crab cakes, Caesar salad en cookies.

Cookie als maaltijd
Hoe groter hoe beter. Amerikaanse patissiers als Mañana en Bellecour komen ruimte tekort op de bakplaat door het bakken van gigantische cookies die je ter plaatse, vers uit de oven kunt eten.

Haute éclairs
Au revoir des macarons, bienvenue des éclairs. Diverse patissiers leggen zich toe op het creëren van de ultieme éclairs. In het onlangs geopende Chez Claire in Antwerpen proef je 13 verschillende smaken, naar wens met een glaasje Cuvée Claire champagne.

Indrukwekkend drankje
Bij een Mexicaans restaurant in londen kun je een margarita bestellen voor £ 50.000 (57.029 euro). De cocktail wordt gegarneerd met een ananasbloem en een 4,1-karaats diamant. Twee bewakers zijn bij de prijs inbegrepen.

Bollentijd
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden tulpenbollen uit pure nood gegeten, nu staan ze op de menukaart bij gerenomeerde restaurants. We zagen ingemaakte tulpenbollen, tulpenbollenchips en tulpenbollensoep.

Frisse gin
Ontdek dé gin voor wijnliefhebbers. Sorgin is een Premium Distilled Gin verrijkt met aroma- tische planten en citrus- vruchten. Sorgin bestaat voor een deel uit een destilaat van Sauvignon Blanc. Perfect te serveren met een lichte, milde tonic. Maar ook puur erg lekker, gekoeld of gewoon op kamertemperatuur.

Soirgin (per fles, 70 cl, art.nr. 47600)

Hot & cold
Warm blijft warm en koel blijft koel in deze dubbelwandige disposable ThermoTwin-drinkbeker. Van koffievariaties, verse theeën tot soepen. En van kleurrijke fruit- en ijsshakes, ijskoffie, smoothies tot zelfs frisse salades. Verkrijgbaar met bijbehorende accessoires. Kijk voor meer inspiratie op pagina 48.

Dubbelwandige ThermoTwin-drinkbeker Depa (per doos, 60 stuks, art.nr. 47079)

Pasteien voor fijnproevers
De pasteien van Ruig zijn voor echte fijnproevers. Ambachtelijk bereid met verse ingrediënten en traditioneel gebakken. Van een eendenpastei tot een parelhoenpastei. Ideaal voor (ontbijt)buffetten én ook nog eens goed snijdbaar. Verkrijgbaar in vier smaken.

Ruig eendenpastei (per kilo, art.nr. 4004)
Ruig reebokpastei (per kilo, art.nr. 4009)
Ruig konijnpastei (per kilo, art.nr. 4029)
Ruig parelhoenpastei (per kilo, art.nr. 4117)

Gezond rijstalternatief
Bloemkoolrijst is gezond en veelzijdig. Gebruik het bij een wokgerecht. Verwerk het als couscous, in een risotto, of maak er een lekkere puree of pizzabodem van. Het voordeel van de bloemkoolrijst van Pinguin is dat deze zo is ontdooid en je hem dus snel kunt gebruiken.

Pinguin bloemkoolrijst (per zak, 2,5 kg, art.nr. 046781)

Theebeleving
Crusio staat elk seizoen voor de beste kwaliteit thee en helpt je op weg met tips voor foodpairing en het samenstellen van je thee-assortiment. Wil je nóg meer beleving en smaak aan tafel serveren? De Crusio Teamaker biedt verse theeblaadjes alle tijd om zoveel mogelijk smaak af te geven aan het water.

Crusio thee Taiwan NO.92 (per blik, 50 gram, art.nr. 44640)
Crusio thee Nepal NO.18 (per blik, 50 gram, art.nr. 44649)
Crusio thee China NO.67 (per blik, 50 gram, art.nr. 44660)

Knuffelen met een gummybear
Candytopia, The Museum of Candy, The Museum of Ice Cream. In Amerika opent het ene na het andere kinderparadijs zijn deuren. Tot de attracties behoren een sprinkles pool, een metershoge gummy bear en een ijsbar waar je zelf je ultieme ijscoupe mag scheppen.

Masa meat
De gerenommeerde sushi- chef Masa Takayama gooide het roer om en opende een restaurant waar uitsluitend vlees wordt geserveerd. Onderdelen van de meat omakase zijn toast met rundertartaar en kaviaar, op houtskool gegrilde kippennek en fire kissed Ohmi beef.

Bloody bars
De bloody mary rukt op. Maar dan wel de soort waar iets meer in zit dan toma- tensap, wodka en tabasco.
In speciale bloodymarybars worden varianten gemixt met onder meer ingemaakte okra, olijven, gekonfijte bacon en minipretzels.