De laatste foodtrends, interessante culinaire ontwikkelingen en een selectie van bijzondere producten uit Sligro’s assortiment die we graag onder de aandacht willen brengen. That’s what’s cooking!    

Bierkaart

In Hongkong werken bier­brouwers steeds vaker samen met toprestaurateurs. Zo worden voor specifieke gerechten bijpassende bieren ontwikkeld. In sommige restaurants is de bierkaart inmiddels net zo uitgebreid als de wijnkaart. Zelf een mooie bier-spijscombinatie maken? Denk dan eens aan Asahi, dat met zijn citrustonen bijvoorbeeld heel mooi past bij gerechten met karamel.

Met bubbels

Egg puff, bubble waffle of eggette… Wat de naam ook mag zijn, in HongKong is hij razend populair: de eiwafel. Deze knapperige wafel heeft een structuur van zachte, ei­vormige bolletjes die je gemakkelijk kunt afbreken. De wafel wordt naturel gegeten of gevuld met ijs en verschillende toppings.

Unieke suiker- en lactosevrije slagroom

Een unieke slagroom van Milram, gemaakt van 100% koemelk, maar dan wel lactosevrij! Met een hoge opslag en een sterke stevigheid, waardoor hij uitermate geschikt is voor desserts. Gezoet en ongezoet verkrijgbaar en daardoor ook perfect te gebruiken in warme toepassingen. De volle romige smaak maakt deze slagroom helemaal af.

Milram lactosevrije slagroom zonder suiker (pak 1 liter, art.nr. 85659)
Milram lactosevrije slagroom met suiker (pak 1 liter, art.nr. 98575)

Vegan: mini-wakame spring rolls

Deze vegan miniloempia’s zijn gemaakt van filodeeg en gevuld met zeewiersalade. De knapperige snacks zijn geschikt voor de oven, frituurpan, airfryer en de koekenpan. Heerlijk als borrelhapje, amuse of side dish bij een visgerecht.

Frozzo mini-wakame spring rolls (doos 50 x 15 g, art.nr. 111001)

Innovatieve groentecreaties

Groentecreaties van &Samhoud uit de tweesterrenkeuken van Moshik Roth, gemaakt van uitsluitend hoogwaardige ingrediënten en zonder onnodige toevoegingen. Want pure groente spreekt voor zich. Varieer eindeloos met smaken, geuren en kleuren: van een bloemkool-kaassoufflé en een bonen-kebabsteak tot een pompoenburger of een groene-aspergeburger. Zo geef je groente de hoofdrol op het bord.

&Samhoud tomeato-burger (art.nr. 100543)
&Samhoud groene-aspergeburger (art.nr. 100545)
&Samhoud pompoenburger (art.nr. 100549)
&Samhoud groente-nuggets (art.nr. 100551)
&Samhoud groentefrikandel mini’s (art.nr. 100553)
&Samhoud bloemkool-kaassoufflé (art.nr. 100556)
&Samhoud tomeato-groentegehakt (art.nr. 100558)
&Samhoud bonen-kebabstick (art.nr. 100560)

Glitter in het glas

Bubbels op een feestje zijn leuk, maar het mag er tegenwoordig extra spectaculair uitzien. Het antwoord komt met glitterwijn: wijn in alle kleuren van de regenboog en voorzien van een (veilig) stofje dat de wijn doet schitteren als een sterrenhemel.

Natuurlijk zonder suiker

Jessica Préalpato, chef-patissier in een van Alain Ducasse’s restaurants, maakt desserts volgens het desseralité-principe: een mix van ‘dessert en natuurlijkheid’. Haar gerechten worden zonder deeg of suiker gemaakt en ook texturen als mousse of crèmes worden vermeden.

Elegante champagnes

Canard-Duchêne staat gelijk aan een unieke mix van familiewaarden en een diepgewortelde identiteit in de champagnestreek. De essentie van de stijl van Canard-Duchêne: frisheid en intensiteit, een combinatie van verfijning en karakter. Naast de Léonie Cuvée-collectie is het champagne-assortiment nu uitgebreid met champagnes uit de premium collectie: de vintage Charles VII Blanc de Noirs en de Cuvée Charles VII Brut.

Canard-Dûchene Cuvée Charles VII la grande cuvée blanc de noirs (fles 75 cl, art.nr. 109198)
Canard-Dûchene Cuvée Charles VII brut (fles 75 cl, art.nr. 109199)

GRO oesterzwam carpaccio

De oesterzwammen van GRO worden geteeld op koffiedik. Het resultaat: zeer smakelijke, veelzijdige, duurzame en circulair geteelde producten. Het nieuwste product van GRO: een carpaccio van oesterzwammen. Een gesneden carpaccio van meer dan 90% oesterzwammen, puur van smaak en zonder kunstmatige toevoegingen. De carpaccio is 100% vegan en daarmee een mooi alternatief voor traditionele carpaccio.

GRO vegan oesterzwam carpaccio (doos 10 x 80 g, art.nr. 106703)

Kleurrijke gin: Khoisan nr. 3

Deze gin is opvallend door zijn diep­blauwe kleur met de geur en smaak van het inheemse kruid buchu, dat groeit in de bergen van de Zuid-Afrikaanse Westkaap. Khoisan is een volle, rijke gin. Hij prikkelt de smaakpapillen door de pittige kruiden en bloemige frisheid en heeft een bitterheid in de afdronk. Meng hem eens met tonic en trakteer je gasten op een visuele verrassing.

Gin Khoisan nr. 3 (fles 70 cl, art.nr. 103360)

Zo paars mogelijk

Sinds eten in unicornkleuren de wereld veroverde, blijven paarse ingrediën­ten in zwang. Ube, een pimpelpaarse bataat afkomstig uit de Filipijnen, is inmiddels in Amerika en Azië favoriet als natuurlijke kleurstof voor Instagramwaardige knalpaarse desserts.

Oud en nieuw

Na kombucha steekt een ‘nieuw’ gefermenteerd drankje de kop op: makgeolli. Het wordt in Korea al meer dan tweeduizend jaar gemaakt, maar verovert nu de hele wereld. De rijstwijn heeft een melkachtige look en is qua smaak helemaal volgens de trend: zowel zoet als zuur.

Brandt&Levie biologische worst

Mensen inspireren om beter vlees te eten, dát is de missie van de worstenmakers van Brandt&Levie. Zij werken uitsluitend met verantwoord gehouden varkens. Een fijn varkensleven zorgt voor topkwaliteit vlees. Het nieuw opgenomen assortiment telt vijf soorten biologische droge worst. Op alle producten vind je terug of het van een biologisch varken van een bevriende boer of van een ‘Brandt&Levie-varken’ komt.

Brandt&Levie biologische droge worst zwarte peper (150 g, art.nr. 109137)
Brandt&Levie biologische droge worst knoflook-nootmuskaat (150 g, art.nr. 109138)
Brandt&Levie biologische droge worst venkelzaad (150 g, art.nr. 109141)
Brandt&Levie biologische droge worst chili-oregano (150 g, art.nr. 109143)
Brandt&Levie biologische droge worst rozemarijn-rozenblaadjes (150 g, art.nr. 109144)

Gerecyclede tafellakens

De nieuwe Slimline Vittel tafellakens zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. Hiermee creëer je op een duurzame manier een stijlvol decor voor je mooiste servies en de lekkerste gerechten.

Slimline tafellaken vittel nieve 100 x 100 cm (art.nr. 101142),
140 x 170 cm (art.nr. 101145), 160 x 275 cm (art.nr. 101148)

Slimline tafellaken vittel beige 100 x 100 cm (art.nr. 101150),
140 x 170 cm (art.nr. 101151), 160 x 275 cm (art.nr. 101164)

Slimline tafellaken vittel antraciet 100 x 100 cm (art.nr. 101167),
140 x 170 cm (art.nr. 101168), 160 x 275 cm (art.nr. 101169)

Trendy avocado fries

Avocado’s blijven hot en heerlijk. Het hippe avocadorestaurant The Avocado Show komt met heuse Avocado Fries. Verse schijfjes avocado, omhuld met een licht gekruid pankolaagje. Serveer ze als side dish of als verantwoorde snack bij de borrel. Lekker met een chili- of truffeldip.

The Avocado Fries (zak 1 kilo, art.nr. 109021)

Duurzaam bestek van bamboe

Bamboe is volledig afbreekbaar en kan vaak worden geoogst omdat het een snelgroeiende grassoort is. Bamboebestek is daarom met recht milieuvriendelijker dan plastic bestek. Door de compacte vezelstructuur is bamboe harder dan veel houtsoorten. Verder geeft het geen geur en smaak af. Een verantwoord alternatief voor elke gelegenheid waar je wegwerpbestek gebruikt.

Take Dis bamboe lepel (doos 50 stuks, art.nr. 100598)
Take Dis bamboe mes (doos 50 stuks, art.nr. 100599)
Take Dis bamboe vork (doos 50 stuks, art.nr. 100602)