Wagashi

50 stuks

200 g haricots géants
300 g suiker
50 rijstmeel
100 gram witte rolfondant
100 gram groene rolfondant
2 el matchapoede
2 g agaragar
2 el vlierbessensiroop
paar druppels blauwe kleurstof

1. Week 200 g haricots géants een nacht in ruim water.
2. Pel ze en breng met 200 g suiker en 2 liter water tegen de kook. Kook ze in 2 uur gaar en zacht. Giet af en laat goed uitlekken.
3. Pureer de bonen fijn in een keukenmachine en druk ze vervolgens door een zeef. Gebruik een kaas- of theedoek om er zoveel mogelijk vocht uit te persen.
4. Doe de pasta over in een brede pan en verhit op matig vuur. Roer goed, laat nog meer vocht verdampen tot er een stevige, dikke pasta ontstaat.
5. Mix er 30-50 g rijstmeel door tot de pasta goed kneedbaar is.
6. Vorm van de helft van deze Shiro-an 20 bolletjes.
7. Kneed 100 g witte en 100 g groene rolfondant tot een lichtgroene soepele vulling. Verdeel in 20 bolletjes.
8. Druk de bolletjes Shiro-an plat en vul ze met een bolletje rolfondant. Vorm er ovale bollen van met een platte onderkant.
9. Bestrooi ze met 2 el matchapoeder.
10. Vorm van de rest van de Shiro-an iets kleinere balletjes. Plat ze af aan de onderkant zodat ze rechtop blijven staan.
11. Kook 100 ml water met 2 g agaragar tot een gelei. Mix goed, zodat de agaragar oplost.
12. Laat kort koken en voeg dan 100 g suiker, 2 el vlierbloesemsiroop en een paar druppels blauwe kleurstof toe.
13. Stort de siroop uit op een nat ovenschaaltje van 15 x 20 cm. Laat helemaal opstijven. Los de gelei uit de bodem van het bakje op een snijplank en snijd in 5 mm brunoise.
14. Maak de Shiro-an-bolletjes nat met een kwast en beplak ze met de stukjes gelei.