Vormbonbons met Dokkumer koffie

300 g pure chocolade, getempereerd
Vulling:
30 ml slagroom
40 ml kruidenlikeur (bijv. Berenburg)
1 eetlepels instant koffiepoeder
150 g pure chocolade voor de vulling

Extra nodig: bakpapier
Bonbon vorm voor 24 bonbons

1. Schenk 2/3 deel van de getempereerde chocolade in de vorm/en. Laat een minuut of 3 staan, keer de vorm om en laat de chocolade eruit druppelen boven een vel bakpapier.
2. Tik de zijkant van de vorm stevig met een achterkant van een palet of tempereermes, zodat de overtollige chocolade eruit loopt.
3. Steek de bovenkant van de vormen schoon met een palette mes en laat ze vorm goed opstijven.
4. Smelt ondertussen de chocolade voor de vulling.
5. Los de koffiepoeder op in de likeur en room en roer door de chocolade tot een homogene massa.
6. Schep in een spuitzak. Als de vulling voldoende is afgekoeld ca. 24/25°C, spuit de in de geprepareerde bonbonvormpjes.
7. Laat de vulling opstijven. Tempereer indien nodig opnieuw de chocolade en schenk over de vullingen.
8. Steek glad met een paletmes.  Laat de bonbons in de koeling opstijven en haal ze uit de vormen.

Kcal per stuk: 75