Voorjaarstuintje met lentegroente

Voorgerecht voor 4 personen

‘Aarde’
250 g kastanjechampignons
200 g roggebrood
100 g zwarte olijven

‘Tuintje’
4 jonge bospeentjes
4 minivenkels
4 witte aspergepunten

4 groeneaspergepunten
4 radijsjes
100 g verse doperwtjes
handje verse kruiden zoals kervel, basilicum en dille

Dressing
1 el dragonazijn
3 el koolzaadolie

1. Hussel de paddenstoelen in een kom met een paar eetlepels olie, zout en versgemalen peper. Rooster 20 minuten op een bakblik in de oven op 180°C. Laat afkoelen. Pureer de paddenstoelen met het roggebrood en de olijven tot een grof kruim. Spreid uit over een bakblik en laat in de oven drogen tot het niet meer plakt, in circa 1 uur op 100°C. Maal nogmaals in de keukenmachine.
2. Maak de groenten schoon en snijd in stukken van gelijke grootte. Blancheer de peentjes, venkel, asperges en doperwten. Schik ze samen met de radijsjes en verse kruiden in de ‘aarde’.
3. Maak vinaigrette van dragonazijn, koolzaadolie, zout en versgemalen peper en lepel dit over het tuintje.

Kcal per persoon: 235