Vis-sticks

Voor 4 personen

4 kleine pijlstaartinktvisjes
150 g zeeduivelfilet
150 g kabeljauwfilet (met vel)
4 grote garnalen
olie om te frituren
225 g bloem + extra om te bestuiven
ca. 300 ml bruiswater

1. Snijd de tentakels net voor de ogen van de kop van de inktvis af, maar zorg dat ze aan elkaar blijven zitten. Trek het hoofd en de ingewanden er voorzichtig uit en verwijder het dunne schild aan de achterkant. Trek ook het vel van de inktvis. Snijd het lijf in ringen en spoel alles af.
2. Snijd de zeeduivel en kabeljauwfilet elk in 4 gelijke stukken. Pel de garnalen en maak ze schoon. Bestrooi de vis naar smaak met peper en zout.
3. Meng de bloem met het bruiswater tot een beslag met een dikte tussen yoghurt en karnemelk. Dep de vis droog. Bestuif de vis licht met bloem, schud overtollige bloem eraf en haal de visstukjes een voor een door het beslag. Laat het beslag eraf druipen.
4. Leg de vis voorzichtig in frituurolie van 180ºC en frituur alles in 4-5 minuten lichtbruin en gaar.
5. Serveer aan prikkers met bijvoorbeeld tomaatjes en brood.