Virgin Meloenkaviaar-cocktail

10 stuks

250 ml gezeefd meloensap van cantaloupemeloen
250 ml gezeefd meloensap van galiameloen
250 ml gezeefd meloensap van watermeloen
6 g sodiumalginaat
10 g calciumchloride
1 l water

1. Verdeel de drie meloensappen over drie maatbekers. Voeg aan elk 2 gram sodiumalginaat toe en mix met een staafmixer. Laat een paar uur staan om te ontluchten (of ontlucht in een platte bak in een vacumeermachine).
2. Los de calciumchloride met een garde op in het water.
3. Vul de injectiespuit met het meloensap en druppel in het calciumbad. Laat de druppels 20 seconden aan de buitenkant opstijven en schep ze met een schuimspaan uit het calciumbad in een kom met schoon water. Bewaar ze in het water tot gebruik.
4. Vul reageerbuisjes of kleine borrelglaasjes met de drie kleuren balletjes in lagen.