Vegan tosti speciaal

Snack of lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

1 courgette
4 el olijfolie met citroensmaak
50 g hazelnoten
275 g mini-oester­ zwammen
paar takjes citroentijm
1 focaccia van 600 g
8 plakken vegan kaas (Nature & Moi)
2 handjes jonge boerenkoolblaadjes

1. Snijd de courgette schuin in plakken van een 1/2 cm. Bestrijk met 2 eetlepels olie en bestrooi met peper en zout. Grill de plakken op een hete grill beetgaar. Laat afkoelen.
2. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en plet ze. Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak ze op hoog vuur tot het vrijgekomen vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
3. Besmeer de plakken brood met de overige olie en beleg ze met achtereenvolgens hazelnootkruim, courgette, 2 plakken kaas, oesterzwammen, citroentijmblaadjes en wat boerenkoolblaadjes.
4. Rooster de tosti’s in een tosti-apparaat of bak ze in wat olie in een pan met deksel. Snijd schuin doormidden en serveer met de rest van de boerenkoolblaadjes.