Twister met schwarzalder schinken

Bereidingstijd: 40 minuten

1x basisrecept
pretzeldeeg
10 plakken schwarzwalder
schinken, in reepjes
1 el zout
2 el baking soda
fleur de sel
Extra: bakplaat

1. Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken. Maak er slierten van en druk ze wat plat. Verdeel de ham erover en rol alles weer op tot een sliert (de ham zit er nu een beetje tussendoor). Maak van deze sliert een pretzel. Herhaal dit met de rest van het deeg.
2. Breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg het zout en de baking soda toe (pas op, het gaat een beetje bruisen). Dompel de pretzels ongeveer 10 seconden onder in het zacht kokende water en leg ze op een met olie ingevette bakplaat. Bestrooi met fleur de sel. Laat ze iets opdrogen en zet ze 20 minuten in een oven van 200°C.

Kcal per pretzel: 120