Triofondue van eigen bodem

Hoofdgerecht: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Fondue
3 teentjes knoflook, geperst
30 g boter
30 g bloem
600 ml droge witte wijn
150 g Le Petit Doruvael
150 g Landana Bleu
150 g pittige belegen kaas
verse nootmuskaat
3 el brandewijn of jenever
Groenten
1 schaal regenboogwortels
2 chioggiabieten
1 zakje (paarse) spruitenExtra: kleine (fondue)pannetjes

1. Fruit de knoflook in de boter en voeg de bloem toe. Gaar even door en giet in delen de wijn erbij. Klop met een garde tot een gladde, gebonden saus.
2. Verdeel over de drie pannetjes in en smelt op laag vuur in elk pannetje een van de drie verschillende kazen. Breng op smaak met weinig nootmuskaat en een eetlepel brandewijn.
3. Maak de groenten schoon en blancheer ze beetgaar in ruim kokend water. Kook de bieten als laatste omdat ze veel kleur afgeven.
4. Serveer de fondue’s met de groenten en knapperig brood.