Tofu Soy Joy van Poké Perfect

Voor 1 persoon

125 g sushirijst
70 g rauwe tofu, in blokjes van 1x1 cm
3 el sojasaus
2 el sesamolie
80 g zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1x1 cm
sojaolie om te besprenkelen
zoutvlokken naar smaak
60 g courgette, in blokjes
40 g wortel, in julienne
25 g witte champignons, in schijfjes
40 g rode of gele paprika, in stukjes
1 tl gebakken uitjes
1 tl zwarte en/of witte sesamzaadjes

Sesam-miso-gembersaus
1 el witte miso
1 el sesamolie
1 el sojaolie
1 el tahini
1 el sojasaus
1 el water
1 el verse gember, geraspt
1 tl honing
1/2 tl sriracha
1 tl zwarte en/of witte sesamzaadjes

1. Bereid de rijst.
2. Doe de blokjes tofu in een kom en meng goed met de sojasaus en sesamolie. Laat 30 minuten intrekken.
3. Leg de blokjes zoete aardappel op een bakplaat, besprenkel ze met sojaolie en zoutvlokken en zet in een oven van 220ºC.
4. Leg de tofu op een andere bakplaat en zet die ook in de oven. Rooster de zoete aardappel en de tofoe ongeveer 20 minuten. Keer ze regelmatig om. Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
5. Doe voor de saus de miso, sesamolie, sojaolie, tahini, sojasaus en water in een kom en meng dit goed met een kleine garde.
6. Voeg de geraspte gember toe en meng goed, zodat de gember kan intrekken. Meng vervolgens de honing en sriracha door de saus en klop de sesamzaadjes erdoor.
7. Doe de rijst in een kom en leg de tofu in het midden. Leg de courgette, wortel, champignons, paprika en zoete aardappel rondom de tofoe.
8. Bestrooi het gerecht met gebakken uitjes en sesamzaadjes. Serveer de saus in een bakje ernaast.