Thuy Le
Thuy Le is samen met partner Khoa Pham Van eigenaar van Viet Street. Dit Vietnamese eethuis heeft twee eigen vestigingen in Den Haag en is daarnaast te vinden in de Foodhallen in die stad.

“Ik heb tot mijn achtste in Vietnam gewoond. En ook toen we in Nederland woonden, kookte mijn moeder altijd Vietnamees. Als ik terugdenk aan de gerechten uit mijn jeugd, herinner ik me vooral de geur van vissaus en verse koriander. Ook onze gasten hebben vaak herinneringen bij gerechten. De laatste jaren merken we duidelijk dat Vietnam een populaire reisbestemming is. Gasten zeggen vaak: ‘Jullie eten brengt me echt weer terug naar mijn vakantie!’ Onze gerechten zijn dan ook geïnspireerd op de streetfoodgerechten die je in Vietnam op elke straathoek vindt. Om de sfeer compleet te maken, hebben we in onze restaurants zelfs een streetfoodkar staan. In de Foodhallen wordt het eten ook echt bereid in die kar. We gaan regelmatig naar Vietnam om te kijken welke nieuwe ontwikkelingen daar zijn. Wat opvalt, is dat er steeds meer andere Aziatische invloeden doorsijpelen. Voorheen werden er in Vietnam bijvoorbeeld maar weinig sauzen gebruikt, nu zie je dat steeds meer. Dat is een invloed van de Chinese keuken. Onze pho is wél echt Vietnamees. In Vietnam wordt deze noedelsoep op elk moment van de dag gegeten, dus ook als ontbijt. De basis is een heel frisse, kruidige bouillon. Die hete bouillon gieten we over noedels en in flinterdunne plakjes gesneden biefstuk. Het vlees is rauw en gaart door de bouillon, hierdoor blijft de zoetigheid van het vlees goed behouden. Het kost even wat tijd om een goede pho te maken, maar het is het wachten meer dan waard!”