Theegroni

Voor 1 cocktail
Bereidingstijd: 10 minuten

1 zakje aged earl grey
10 ml gin
10 ml campari
10 ml martini rosso
10 ml kumquatlikeur
eventueel pickled kumquats (zie extra recept)

1. Zet een medium sterke kop thee (circa 200 ml). Laat enkele minuten trekken. Meet 75 ml af en laat afkoelen.
2. Doe de thee met de gin, campari, martini en ­kumquatlikeur in een shaker. Voeg een paar ijsblokken toe en shake kort.
3. Doe een paar ijsblokken in een glas en zeef de cocktail erboven. Serveer direct, naar keuze met een stukje pickled kumquat.

Pickled kumquat
Kook een handje kumquats 15 minuten in water met 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel zout. Giet af en bestrooi met nog 1 eetlepel zout. Laat afkoelen en zet afgedekt weg tot gebruik. Wrijf ze een beetje schoon en snijd er 1 partje of plakje af.

Kcal per persoon: 95