Thaise aspergesalade met gemarineerde entrecote

Voor- of hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

1 flinke el Nittaya Kruidenpasta panang curry
2 el zonnebloemolie
2 entrecotes (Natuurvlees)
3 el (premium) vissaus
2 limoenen, uitgeperst
2 passievruchten
1 bosje groene asperges
2 stengels bosui
200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
½ rode peper, in plakjes
verse kruiden (bijv. munt, en diverse basilicumsoorten)

1. Meng de currypasta met de zonnebloemolie en bestrijk de entrecotes ermee. Laat een half uur staan op kamertemperatuur (als je langer wilt marineren, doe dat dan in de koeling en haal het vlees een half uur voor de bereiding eruit).
2. Steek de barbecue aan.
3. Meng de vissaus met het limoensap. Snijd de passievruchten doormidden en schep de inhoud bij het vissausmengsel. Laat even staan.
4. Snijd de asperges schuin in dunne plakken. Snijd de bosui schuin in dunne plakken. Meng de asperges en bosui met de tomaatjes en de peper en zeef de dressing erover (de pitjes van de passievrucht zijn weliswaar eetbaar, maar in een salade niet zo mooi en het fruit heeft toch zijn smaak al afgegeven).
5. Gril de entrecotes met het rooster dicht op de kolen. Het is lekker als de buitenkant flink wat hitte krijgt maar probeer de binnenkant ‘rare’ te houden.
6. Verdeel de salade over borden of een schaal. Laat het vlees even rusten en snijd het dan in plakken. Serveer met verse kruiden naar smaak.

Kcal per persoon: 220