Taleggiocrème met voorjaarsgroenten

Voor 4 personen

175 g taleggio, zonder korst
1 el crème fraîche
4 haricots verts
12 roosjes romanesco
2 mini-courgettes
enkele verse doperwten
enkele tuinbonen
1 mini-komkommer
2 witte asperges, schoongemaakt
4 groene asperges
4 blaadjes roodlof
enkele enokipaddenstoelen
4 takjes erwtenkruid
4 maisscheuten
kruidenolie, bijv. basilicum- of dragon-olie

1. Snijd de kaas in blokjes en maal in een keukenmachine fijn. Draai met de crème fraîche tot een mooie crème. Laat in een spuitzak minstens 1 uur opstijven in de koeling.
2. Blancheer de haricots verts heel kort in kokend water met zout. Doe hetzelfde met de roosjes romanesco (of laat ze rauw) en met de mini-courgettes. Snijd de mini-courgettes in de lengte doormidden. Dop de doperwten en blancheer ook heel kort (of laat ze rauw). Dop de tuinbonen, blancheer ze heel kort en dop ze nogmaals. Snijd de komkommer in langwerpige parten. Halveer de witte asperges in de lengte.
3. Spuit een flinke dot kaascrème op koude borden en steek de verschillende geblancheerde en de overige, rauwe ingrediënten er losjes in. Besprenkel met de olie en serveer direct.