Sushi-zee

Voor ca. 20 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten wachttijd

200 g sushirijst
1 el sushi-seasoning
norivellen naar keuze
topping naar keuze (zie kader)
rock chive cress of bieslook
crushi zalm (diepvries), naar wens
crushi California (diepvries), naar wens
enkele blauwe bessen, gehalveerd

1. Spoel de rijst onder de kraan tot het water helder is. Kook de rijst circa 15 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen en meng er wat sushi-seasoning door.
2. Neem een flinke lepel sushirijst in je natgemaakte hand en knijp er een rechthoekig stukje van (nigiri). Leg er de topping naar keuze op.
3. Door te spelen met de vorm, extra streepjes nori en wat cress of kruiden kun je er verschillende visjes van maken.
4. Bereid de crushi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Maak met de sushi en crushi een zeetafereel op (blauwe) borden en gebruik de blauwe bessen als ‘luchtbellen’.

Top-toppings!
Rauwe plakjes zalm, gerookte zalm, kant-en-klare sushitopping garnaal, komkommer met tonijn, omelet, avocado.

Kcal gehele recept: 85