Superknapperige parmezaanfriet

Bijgerecht of snack 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

1 kilo Rosevalaardappels
50 g allesbinder
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
2-3 tl truffelolie naar smaak
2 el bladpeterselie, fijngehakt

1. Boen de aardappels goed schoon onder de kraan en droog ze. Snijd ze in frieten van 1 cm dik. Was ze goed in ruim water en droog ze tussen keukenpapier of met een theedoek.
2. Hussel ze in een kom om met 5 g zout en de allesbinder. De allesbinder gaat vocht onttrekken aan de friet en vormt klontjes op de oppervlakte. Dit is precies wat er moet gebeuren: het maakt de friet extra krokant.
3. Bak de frieten voor op 140°C. Laat circa 30 minuten afkoelen en bak ze dan af op 180°C.
4. Hussel de nog warme frieten om in een bak met de helft van de Parmezaanse kaas, een paar theelepels truffelolie en de helft van de bladpeterselie.
5. Serveer in zakken bestrooid met de rest van de kaas en peterselie.