Springroll met Hollandse garnalen en wasabi

Voorgerecht voor 4 personen

8 kleine rijstvellen (20 cm)
100 g Hollandse garnalen
100 g edamameboontjes (gedopt)
handje korianderblaadjes
20 g glasnoedels, gekookt
25 g Kizami wasabi (diepvries)
50 ml room
4 takjes zeebanaan
½ rode biet
paar blaadjes Shiso Purple (cress)

1. Meng de garnalen, edamame en koriander. Week de rijstvellen kort in lauw water tot ze slap zijn. Leg ze op een schone theedoek en vul ze met wat glasnoedels en een eetlepel van het garnalenmengsel. Vouw dicht en rol ze op tot dunne loempia’s van circa 10 cm lengte.
2. Pureer de wasabi met de slagroom tot een dikke lichtgroene crème. Doe over in een spuitzak.
3. Blancheer de zeebanaan kort in kokend water en spoel koud af.
4. Snijd de rode biet met een mandoline of snijmachine in flinterdunne, doorzichtige plakjes.
5. Leg één springroll op een paar plakjes rode biet. Snijd een tweede loempia doormidden en zet rechtop naast de eerste springroll. Spuit de wasabicrème ernaast in een dunne lijn. Leg er aan de andere kant een takje zeebanaan naast. Garneer met blaadjes Shiso Purple.

Kcal per persoon: 225