Snijbonbons van amandelspijs met sinaasappel en gember

Voor ca. 24 bonbons
Bereidingstijd: 45 minuten + 15 minuten opstijven

500 g blanke amandelen
500 g fijne tafelsuiker
2 el citroensap
rasp en sap van 1 sinaasappel
1 tl fijngehakte verse gember
400 g pure chocolade

Extra: lage, rechthoekige vorm van ca. 10 x 20 cm

1. Houd een paar amandelen apart om de bonbons mee te garneren. Maal de overige amandelen, suiker, citroensap, sinaasappelschil, gember en genoeg sinaasappelsap tot een stevige pasta. Druk in de met plastic beklede vorm tot een rechthoekige platte lap.
2. Smelt 300 gram van de chocolade in een klein pannetje. Bestrijk de bovenkant van de amandelspijs met dun laagje gesmolten chocolade. Laat opstijven in de koelkast.
3. Haal uit de vorm en snijd voorzichtig in blokjes van circa 1,5 cm.
4. Smelt de chocolade opnieuw tot 45ºC. Hak de overige chocolade fijn en schep in een keer in het pannetje zodat de chocolade snel afkoelt tot 31ºC. Doop telkens een paar blokjes amandelspijs in de gesmolten chocolade met behulp van 2 vorken. Garneer met de achter­gehouden amandelen.

Kcal per persoon: 310