Smashed-avocadotoast met gepocheerd ei

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

4 sneetjes brood (dik gesneden)
5 avocado’s
olijfolie
1-¼ limoen
4 eieren
azijn
3 el Griekse yoghurt
1 mespuntje kardemom
kiemgroenten

1. Toast de boterhammen 3 minuten in een voorverwarmde oven van 175˚C.
2. Halveer 4 avocado’s, haal de pit en het vruchtvlees eruit en prak het vruchtvlees in een kom. Snijd de overige avocado in twaalf reepjes.
3. Voeg olijfolie, versgemalen peper, zout en het sap en de zeste van ¼ limoen toe bij de geprakte avocado.
4. Pocheer de eieren in water met azijn. Dit kan ook in de stoomoven (17 minuten op 65˚C), dompel de eieren daarna een seconde onder in koud water.
5. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de avocadoreepjes aan beide kanten bruin.
6. Maak een vinaigrette door de Griekse yoghurt te mengen met het sap en de zeste van 1 limoen en de kardemom.
7. Besmeer de toast met de geprakte avocado. Leg hier het gepocheerde ei op en maak af met drie stukjes gebakken avocado, een handje kiemgroenten en de limoenvinaigrette.

Kcal per persoon: 640