Sebastiaan Dekker
Sebastiaan Dekker is mede-eigenaar en chef bij Brasserie De Zeezot in Westkapelle. Hij heeft twee dochters: Ive (3) en Fem (10 maanden).

‘‘Mijn vrouw Linda is gastvrouw van De Zeezot, dus samen houden we zowel de zaak als het gezin draaiende. Met een goede planning en goed personeel aan wie we de zaak kunnen overlaten, is dat prima te doen. In het restaurant is het vooral ’s avonds druk, dus kan Linda overdag vrij veel thuis zijn. Een speelhoek hebben we niet, wel kleurplaten en speelgoed. Ik vind het belangrijk om kinderen te leren dat ze aan tafel moeten blijven zitten. Zo voeden we onze eigen kinderen ook op. Bij de samenstelling van de kinderkaart maak ik gebruik van mijn eigen ervaring als vader. In de zomer hebben we veel gezinnen te gast die hier een week of langer op vakantie zijn. Dan wil je niet dat je kind elke dag friet eet. Dus vertalen we gerechten van de grote kaart naar de kinderkaart. Onze flammkuchen-pizza’s zijn een mooi voorbeeld. Ze lijken op pizza, maar dan zonder die voor kinderen net iets te dikke korst. We beleggen ze met gegrilde groente van het seizoen. Ik hoop dat kinderen zo proeven hoe lekker groenten zijn als je ze op de juiste manier bereidt. Als we zelf uit eten gaan, eet Ive gewoon met ons mee. Dan bestellen we bijvoorbeeld een tapasplank en laten haar van alles proeven. Pas als ze iets geproefd heeft, mag ze zeggen dat ze het niet lust. Al komt dat niet vaak voor, Ive lust veel. Ze vindt het ook leuk om te helpen in de zaak, bijvoorbeeld met eitjes pellen of beslag maken. Misschien treedt ze later wel in de voetsporen van haar ouders!”