Schweinshaxen

Hoofdgerecht voor 4 personen

1 prei
4 stengels bleekselderij
2 uien
2 wortels
1/2 bol knoflook
4 stuks varkensknie of -hiel met nog een stukje vel (800-900 g per stuk)
2 el runderbouillon
5 laurierbladeren
0,5 liter bier (weiss)

1. Snijd alle groenten in grove stukken.
2. Voeg de haxen (varkensknie- of hiel) met alle ingrediënten (behalve het bier) toe aan een pan met 10 liter water. Zet op het vuur en breng op smaak met zout en peper. Laat ongeveer drie uur op laag vuur koken tot het vlees bijna van het bot valt.
3. Verwarm de oven voor op 210˚C.
4. Plaats het vlees met het spek naar boven in een braadslee en giet het bier er overheen.
5. Plaats de braadslee ongeveer een uur in de oven tot het spek hard en krokant is en de haxen bruin.
6. Serveer met puree, rodekool en jus.

Kcal per persoon: 850