Sashimi van tonijn met korst van wasabicrumble

Voorgerecht voor 4 personen

16 groene-aspergetips
2 kleine rijpe avocado’s
1 tl limoensap
75 ml room
25 g Kizami wasabi (diepvries)
10 wasabinootjes
200 g tonijn
4 kwarteleitjes
avocado-olie

1. Blancheer de groene-aspergetips beetgaar. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd 2 helften in dunne plakjes. Maak 4 bosjes van de aspergetips en wikkel ze in dunne plakjes avocado. Pureer de andere twee avocadohelften met de room, 20 gram van de wasabipasta, zout en versgemalen peper tot een crème.
2. Halveer de wasabinootjes en verwijder de pinda uit het midden. Maal de buitenkanten tot een fijn gruis in een vijzel.
3. Snijd de tonijnfilet in rechthoekige stukken. Bedek de bovenkant met een dun laagje wasabi en haal ze daarna door het wasabigruis. Snijd de tonijnstukken in plakjes.
4. Kook de kwarteleitjes 2 minuten in kokend water. Pel de eitjes en halveer ze.
5. Serveer de sashimi met een bosje aspergetips, een kwarteleitje en wat avocadocrème.

Kcal per persoon: 335