Sanne Cox
Sanne Cox is directeur bij Cox & Co. Het Schnitzelparadies is een van de concepten die onder dit concern valt, met vestigingen in Roermond, Venlo en Maastricht.

“Toen we een jaar of acht geleden de kans kregen om een restaurant te openen tegenover de Designer Outlet in Roermond, wilden we graag aanhaken bij het grote aantal Duitse bezoekers van die outlet. Al snel kwamen we op een schnitzel-concept. Schnitzels zijn laagdrempelig en iedereen vindt ze lekker. Dat blijkt ook wel, want we trekken een heel gemêleerd publiek. Ook Aziaten die met een touringcar naar de outlet komen, zijn er gek op. Ze willen vaak op de foto met onze medewerkers, die een traditionele dirndl of lederhose dragen. We doen ons best om het complete sfeertje neer te zetten. Alle drankjes kun je in pullen bestellen, het restaurant is gedecoreerd met koebellen en we hebben Stiegl-bier op de tap. In het begin serveerden we alleen varkens- en kipschnitzels, maar nu hebben we ook vegetarische schnitzels en kalfsschnitzels. Elke maand hebben we een speciale maandschnitzel buiten de kaart om. Ook is er sinds kort een specialiteitenkaart met andere gerechten, zoals curryworst en kaiserschmarrn. Dat laatste wordt in Nederland vaak als toetje gezien, maar in wintersportgebieden wordt het meestal als lunchgerecht geserveerd. Een goede bodem voor wie op de lange latten stapt! We serveren het met preiselbeerencompote: heel herkenbaar voor wie weleens op winter­sport gaat. We hebben het als kleine en als grote portie op de kaart staan en de in rum gewelde rozijnen zijn optioneel. Het gerecht valt namelijk bij kinderen ook goed in de smaak!”