Salade met geroosterde kikkererwten & wortel

Lunchgerecht voor 2 personen

1 bos bospeen
300 g gekookte kikkererwten
1 el gemalen komijn
2 el olijfolie
1 handje verse munt, grofgehakt
½ middelgrote granaatappel, pitjes
1 handje geroosterde hazelnoten, grofgehakt
100 g yoghurt
3 el tahin
citroensap

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
2. Snijd de bospeen in schuine stukken van ongeveer 2 ­centimeter.
3. Leg de wortels en de kikkererwten op de bakplaat, bestrooi met gemalen komijn, zout en olijfolie en bak dit ongeveer 30 minuten in de oven totdat de wortels zacht zijn en de ­kikkererwten knapperig.
4. Meng voor de ­dressing de yoghurt, tahin en citroensap naar smaak tot een gladde saus en breng op smaak met zout. Als de dressing te dik is, voeg dan wat koud water toe om de juiste dikte te bereiken.
5. Meng de nog lauwwarme wortels en kikkererwten in een kom met de muntblaadjes, granaatappelpitjes en de tahin-yoghurtdressing.
6. Bestrooi de salade met de geroosterde hazelnoten en dien meteen op.

Kcal per persoon: 630