Ruby chocolate no-bake-cheesecake

Dessert voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur afkoelen

125 g bastognekoeken
40 g boter, gesmolten
125 g roomkaas
125 g macadamia-rubychocoladepasta (zie extra recept)
100 g ruby chocolade
5 g honing
5 g gevriesdroogde frambozen
12 verse frambozenExtra: 4 bakringen van ca. 8 cm ø, taartband (acetaatfolie)

1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Houd 25 g apart en doe de rest in een kom. Roer de boter erdoor.
2. Prepareer de randen van de bakringen met taartband en zet ze met gelijke afstanden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de ringen. Druk goed aan.
3. Roer 100 gram van de roomkaas los en meng er 100 gram van de acadamia-rubychocoladepasta door. Doe over in een spuitzak en verdeel over de taartbodems.
4. Smelt de ruby chocolade au bain-marie en dek de taartjes ermee af. Laat opstijven in de koeling.
5. Haal de taartjes uit de ringen.
6. Meng de overige roomkaas met de honing.
7. Maal de gevriesdroogde frambozen in een molentje tot poeder.
8. Zet de taartjes op 4 grote borden. Verwijder de taartband en garneer het bord met penseelstrepen van honing-roomkaas en de overige macadamia-rubychocoladepasta. Garneer met wat koekkruim, verse frambozen en kruim van gevriesdroogde frambozen.

Tip: In plaatst van aceaatfolie kun je ook stroken van keukenpapier knippen.

Macadamia-rubychocoladepasta
Voor 1 pot van ca. 400 g
Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur afkoelen150 g ruby chocolade
150 g macadamianoten
50 g poedersuiker
25 g notenolie
25 g gevriesdroogde frambozen, grof gehakt

1. Smelt de chocolade au bain-marie.
2. Maal de noten fijn en voeg de gesmolten chocolade en suiker toe. Giet er langzaam al draaiende de olie bij.
3. Haal uit de machine en spatel de gevriesdroogde frambozen erdoor.