Rodebietensoep met venkel en appel

1 liter

1 venkelknol
250 g ongekookte bieten
1 rode ui
1 tl venkelzaad
1 friszure appel
5 dl groentebouillon
citroensap
paar blaadjes dragon
peper
zout

1. Snijd 1 venkelknol doormidden. Verdeel de helft in stukken.
2. Meng 250 g ongekookte, geschilde rode bieten in parten, 1 rode ui, in parten, en de venkel met 1 tl venkelzaad.
3. Spreid de groenten uit op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout.
4. Rooster 30 minuten in het midden van een oven van 200ºC.
5. Breng intussen 1 friszure appel, in stukken, met 5 dl groentebouillon aan de kook.
6. Voeg de geroosterde groenten toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
7. Pureer de soep en breng op smaak met peper, zout en 1 à 2 tl citroensap.
8. Serveer in kleine kommetjes. Garneer met schijfjes appel en een paar blaadjes dragon.