Rijstebloemcrêpes met frambozen-mascarpone-ijs

8-10 personen

600 g diepvries frambozen
500 g mascarpone
200 g geleisuiker
50 ml bietensap
50 ml slagroom
200 g kleefrijstmeel
100 g eiwit
200 ml water
50 g fijne kristalsuiker
mespunt zout
2 bakjes blauwe viooltjes
500 g bevroren rood fruit

1. Breng voor het ijs de frambozen met 200 ml water aan de kook. Laat even koken en pureer met een staafmixer. Voeg de geleisuiker toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 4 minuten koken. Hou 150 ml apart en mix met de helft hiervan met 50 ml bietensap en de andere helft met slagroom voor twee kleuren frambozensaus.
2. Laat de rest van de frambozengelei afkoelen en mix glad met de mascarpone. Doe over in de ijsmachine en draai tot roomijs.
3. Maak een flensjesbeslag van het kleefrijstmeel, eiwit, water, suiker en zout.
4. Bak dunne flensjes van het beslag en druk er viooltjes in zolang het beslag nog zacht is. Gaar de flensjes met een deksel op de pan en keer ze niet. Zo blijven de bloemetjes goed zichtbaar.
5. Vul de flensjes met een paar bolletjes mascarpone-ijs en vouw ze dicht (bloemetjes moeten zichtbaar blijven). Serveer met bevroren fruit en de twee sauzen. Garneer met extra viooltjes