Ricottadumplings met paddenstoelen en tuinbonen

Hoofdgerecht voor 4 personen

50 g groene spliterwten
1 blaadje laurier
1 takje tijm
300 g verse doperwten
200 ml groentebouillon
100 g tuinbonen, gedopt
100 g verse sojaboontjes (edamame, diepvries)
50 g beukenpaddenstoelen
ricottadumplings (zie extra recept)
zeste van (ingelegde) citroen
paar takjes waterkers
paar takjes kervel
50 g Parmezaanse kaas

1. Kook de spliterwten met de laurier en tijm gaar. Zorg dat de erwten niet uit elkaar vallen. Breng 200 gram van de doperwten met de groentebouillon tegen de kook aan. Laat 5 minuten garen en pureer glad in een blender. Breng op smaak.
2. Blancheer de rest van de doperwten, tuinbonen en sojaboontjes
beetgaar. Dubbeldop de tuinbonen.
3. Bak de beukenpaddenstoelen en ricottadumplings in boter rondom bruin.
4. Maak een spiegel van doperwtensaus op de borden. Verdeel de dumplings, paddenstoelen en boontjes erover. Garneer met takjes waterkers, kervel en de citroenzeste. Rasp er Parmezaan over.

Ricottadumplings
140 g ricotta
2 eiwitten
70 g bloem
40 g Parmezaanse kaas, geraspt

Meng alle ingredi├źnten kort tot een slap deeg. Doe over in een spuitzak. Breng een pan met gezouten water tegen de kook aan. Spuit het deeg boven het water uit de zak en knip het deeg met een schaar in stukjes van circa 2 cm. Pocheer tot ze drijven. Schep uit het water en laat uitwasemen. Bak ze kort in een beetje olie voor het serveren.

Kcal per persoon: 405