Ribeye van de bbq met gegrilde sla en king boleten

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

4 ribeyes (Natuurvlees)
5 el olijfolie
2 kropjes little gem
1 tl roze peper, gekneusd
4 king boleten
2 takjes dragon, de blaadjes geplukt
2 tl sherryazijn
4 plakjes Beurre L&L Plaquette échalote et estragon

1. Steek de barbecue aan. Neem de ribeyes uit de koeling en bestrijk ze met 2 el olijfolie.
2. Snijd de kropjes sla doormidden. Marineer ze met 1 eetlepel olijfolie, roze peperkorrels en wat zout.
3. Snijd de boleten in de lengte doormidden, bestrijk met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en wat peper.
4. Gril (met het rooster dicht op de kolen) de kropjes sla kort aan de snijkant en doe ze terug in de kom met de marinade. Meng er dragon door, besprenkel met de azijn en zet weg.
5. Gril (met het rooster dicht op de kolen) de boleten rondom gaar en leg ze aan de rand van de barbecue om ze warm te houden.
6. Gril vervolgens de ribeyes ook met het rooster dicht op de kolen. Afhankelijk van de dikte heb je 2-4 minuten per kant nodig. Keer niet te vaak, alleen als het echt te hard gaat.
7. Serveer de sla en boleten naast het vlees en leg een plakje boter op het vlees.

Kcal per persoon: 535

Groots
Vrij grazende Natuurvlees-runderen zijn vaak aan de grote kant, waardoor één ribeye per persoon een flinke portie is. Aan kleine eters, of als de ribeye onderdeel is van een compleet menu, kun je simpelweg een paar tranches in plaats van een heel stuk serveren.