Regenboog-zuurkool

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

½ spitskool, in dunne reepjes
1 kwart rodekool, in dunne reepjes
1 koolrabi, in reepjes met de mandoline
2 winterpenen (geel en oranje), geschild en in reepjes met de mandoline
100 g zuurkool
2 el dragon-azijn
1 el grove mosterd
2 el yoghurt
2 el mayonaise
20 takjes bieslook, fijngesneden
10 takjes peterselie, de blaadjes fijngesneden

1. Meng alle kolen door elkaar en voeg 10 g zout per kilo kool toe. Kneed alles flink door elkaar en zet het afgedekt in de koeling. Je kunt het meteen eten, maar ook een paar dagen laten staan. Laat uitlekken voor gebruik.
2. Meng de azijn met de mosterd, yoghurt, mayonaise, bieslook en peterselie. Proef en breng op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet nodig). Meng deze dressing door de (uitgelekte) koolsalade of serveer hem er los bij.

Tip
Lekker met van alles: gegrilde worstjes, hamburgers, lamskoteletten, kebab, gehaktballen, pulled pork en zelfs gerookte vis.

Kcal per persoon: 180