Rabarberpickle

Voor 1 potje van ca. 700 ml
Bereidingstijd: 15 minuten + 24 uur wachten

500 g rabarber
140 g suiker
200 ml appelazijn
1 tl zwarte peperkorrels
1 tl mosterdzaad
1 tl korianderzaad

Extra: 1 steriele weckpot

1. Was de rabarber en snijd de stengels in dunne boogjes. Bestrooi ze in een zeef met 1 theelepel zout en laat 15 minuten staan.
2. Meng de suiker met de azijn en 200 ml water, peper, mosterd- en korianderzaad. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
3. Schud de rabarber even om zodat er wat zout af valt. Doe de rabarber in de pot en schenk het kokende mengsel erover. Doe het deksel erop en laat afkoelen.
4. Zet de pot in de koeling en laat minimaal 2 dagen staan voor gebruik. De houdbaarheid is ongeveer 10 dagen.

Tip
Deze pickle is niet alleen lekker bij rillettes van konijn, maar ook bij een goede paté of bij gerookte makreel.