Pretzelpie met zoute karamel en pinda’s

Bereidingstijd: 20 minuten + ruim 60 minuten rijstijd

1x basisrecept pretzeldeeg
2 el baking soda
zout
20 witte marshmallows
1 blikje gecondenseerde melk
80 gram boter
125 gram lichtbruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 handjes zoute pinda’s
150 g pure chocolade
50 ml slagroom
1 klein handje zoute harde pretzels (zoute sticks)

Extra: bakplaat + vorm met losse bodem, ca. 26 cm ø, ingevet + bakpapier + blindbakvulling

1. Vet een bakplaat in met olie. Kneed het basisdeeg nog even door en laat het op de bakplaat, afgedekt met een theedoek, nog een halfuur rijzen. Kook 500 ml water met de baking soda en een flinke snuf zout.
2. Rol het deeg uit tot een ronde plak en vul de vorm hiermee. Bestrijk het deeg met het watermengsel. Leg er een vel bakpapier op en leg daar een blindbakvulling op. Bak de bodem in 20 minuten gaar in een oven van 200°C. Laat afkoelen.
3. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Smelt de marshmallows au bain-marie, schep dit in de vorm en strijk het een beetje glad.
4. Breng de gecondenseerde melk met de boter, suiker en vanillesuiker op niet te hoog vuur al roerend aan de kook. Laat nog circa 5 minuten flink doorkoken. Voeg van het vuur de pinda’s toe en meng door elkaar. Schep dit mengsel op de marshmallows.
5. Smelt de chocola met de slagroom au bain-marie. Schenk dit over het pindamengsel en bestrooi met de harde pretzels. Laat alles een uur in de koelkast opstijven.

Kcal gehele recept: 6405