Pretzelbites met dip

Voor 20 stuks

1 x basisrecept pretzeldeeg
1 el zout
2 el baking soda
fleur de sel
3 el scherpe Duitse mosterd
2 eieren, gekookt en geprakt
2 flinke el mayonaise
3 takjes peterselie, de blaadjes fijngehakt

Extra: bakplaat

1. Verdeel het basis deeg in stukken en rol er lange slierten van met een doorsnede van ongeveer 2 cm. Snijd de rollen in gelijke stukjes van 4 cm.
2. Breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg het zout en de baking soda toe (pas op, het gaat een beetje bruisen). Doe ongeveer een kwart van de stukjes in de pan met water, houd ongeveer 10 seconden onder het zacht kokende water en schep ze op een met olie ingevette bakplaat. Herhaal dit met de rest van de stukjes deeg. Bestrooi met fleur de sel. Laat ze iets opdrogen en zet ze 20 minuten in een oven van 200°C.
3. Meng intussen voor de mosterddip de mosterd met het ei, de mayonaise en de peterselie. Breng op smaak met zout en serveer met de pretzelbites.

Kcal per stuk: 130