Pretzel met Obatzda

1 x basisrecept pretzeldeeg
150 g camembert of brie, in kleine blokjes
30 g boter, in kleine blokjes
100 g roomkaas met kruiden
1 tl paprikapoeder
1 snufje chilivlokken
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
10 takjes bieslook, fijngesneden
1 el zout
2 el baking soda
fleur de sel

Extra: bakplaat

1. Verdeel het basisdeeg in 10 gelijke stukken. Kneed het deeg nog even door en laat de stukken op de met olie ingevette bakplaat, afgedekt met een theedoek, nog een half uurtje rijzen.
2. Prak intussen voor de kaasdip de camembert of brie met de boter, roomkaas, paprikapoeder en chilivlokken door elkaar. Voeg ui en bieslook toe en zet apart.
3. Maak van iedere deegbol slierten en maak daarvan pretzels. Laat afgedekt met een theedoek nog even rijzen.
4. Breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg het zout en de baking soda toe (pas op, het gaat een beetje bruisen). Dompel de pretzels ongeveer 10 seconden onder in het zacht kokende water en leg ze op de met olie ingevette bakplaat. Bestrooi met fleur de sel. Laat ze iets opdrogen en zet ze 20 minuten in een oven van 200°C.
5. Serveer met de obatzda.

Kcal per stuk: 325