Patat met stoofvlees

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 1½ uur sudderen

50 g boter
1 kg stoofvlees
2 grote uien, in kleine blokjes
½ l donker bier
1 takje tijm
2 laurierblaadjes
2 el appelstroop
1 scheut azijn
paar kruidnagels
2 sneeën brood zonder korst, bestreken met echte Zwolse mosterd
patat naar eigen inzicht

1. Verwarm de helft van de boter in een braadpan en braad hierin het vlees aan.
2. Verwarm de rest van de boter in een andere pan en fruit hierin de ui.
3. Voeg de ui bij het vlees en doe alle overige ingrediënten, behalve het brood, erbij.
4. Laat dit circa 1½ uur sudderen, tot het vlees zacht is maar nog wel bite heeft. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
5. Voeg het brood met de mosterd erbij en roer tot de saus een mooie dikte heeft. Eventueel kun je nog meer brood toevoegen.
6. Serveer het stoofvlees met versgebakken patat.