Paarse zuurkool met schweinshaxe

4 personen

4 kleine varkenshaxen (voorgegaard)
200 g ontbijtspek, in blokjes
2 rode uien, in ringen
500 g paarse zuurkool, uitgelekt
250 ml riesling (uit Duitsland of de Elzas)
1 kilo bloemige aardappels
2 el grove mosterd
100 ml zure room
paar bosuitjes, in ringetjes

1. Bereid de haxe volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Bak de spekjes in wat olie rustig uit. Voeg de ui toe en bak 10 minuten mee. Voeg de zuurkool toe en de wijn en laat op laag vuur 30 minuten zacht stoven.
3. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Meng tussendoor de mosterd met de zure room. Giet de aardappels af en laat even droogstomen. Schep de aardappels op een schaal, prak ze met een vork en verdeel de kool erover. Leg hier het vlees bovenop, bestrooi met bosui en serveer met de mosterd-room.

Kcal per persoon: 875