Onigiri

10-12 stuks

300 g sushirijst
2 el rijstazijn
150 g zalmfilet, zonder vel
1 el geroosterd zwart sesamzaad
3 el sojasaus
shichimi togarashi (Japans 7-kruidenpoeder), naar smaak
norivellen, in reepjes geknipt
1 el yuzusap

1. Spoel de rijst af tot het spoelwater doorzichtig is. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de rijst in circa 15 minuten gaar. Giet af, laat uitlekken, voeg de azijn en een snuf zout toe en schep het in een ruime kom. Laat in ongeveer een uur afkoelen.
2. Snijd de zalm in kleine blokjes. Meng met het sesamzaad en 1 eetlepel sojasaus en breng op smaak met de shichimi togarashi.
3. Leg een flinke eetlepel rijst in een natte hand en schep er wat vulling in. Bedek met nog een beetje rijst en draai er een balletje van. Draai een reepje nori rond het balletje en serveer met een dip van de overige sojasaus gemengd met het yuzusap.