Oesters met tomaat en gekonfijte- citroencrème

Voor 12 oesters
Bereidingstijd: 15 minuten

1 gekonfijte Marokkaanse citroen (Rabda)
1 el crème fraîche
1 el olijfolie
12 mini-tomaatjes (Tomberry)
12 zomeroesters
plukjes dille of dragon, om te garneren

1. Snijd de citroen in kleine stukjes en druk deze met een spatel of lepel door een fijne zeef.
2. Meng de gezeefde citroen met de crème fraîche en voeg wat versgemalen peper toe (dit lijkt heftig, maar je gebruikt er maar een ‘druppel’ van).
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de tomaatjes op hoog vuur tot het velletje knapt. Laat ze afkoelen op een bord.
4. Open de oesters, leg op iedere oester 1 tomaatje en schep of spuit er een ‘druppel’ van de citroen-crème-fraîche op. Leg een plukje dille op de crème en serveer direct.

Tip
Als je dit recept in grote hoeveelheden maakt, kun je de benodigde citroenen ook pureren en deze puree vervolgens passeren.

Kcal per persoon: 45

Wijntip: Bouvet Saphir Brut Vintage (fles 75 cl, art. nr. 33761)