Oesters met algenboter en sjaboontjes

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

2 dorades (circa 1-1,5 kilo)
1 citroen, in plakjes
paar takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook, in plakjes
2 kilo grof zeezout
150 g eiwit
250 g bloem
1 kilo schorseneren
scheutje citroensap
1 rolletje beurre L&L Plaquette citron & poivre vert
100 ml gevogeltebouillon
1 bakje zeevenkel


1.
Blancheer de sojaboontjes 2 keer om de zoute smaak te verminderen.
2. Open de oesters en leg op elke oester een plakje
boter en wat sojaboontjes. Stoom de oesters 5 minuten in een
stoomoven op 80°C of in een stoompan op laag vuur.
3. Garneer met bosui en Sechuan Cress.

Zelf algenboter maken?
Meng 1 el algenpoeder (Koppert Cress) met 200 g zachte
boter en 2 g Maldon-zoutflakes