Octopus met bietensiroop en wasabi

Voorgerecht voor 8 personen

1 octopus van ca. 1 kilo, schoongemaakt en ingevroren* (of k-e-k diepvries)
1 wortel, in stukken
1 ui, in parten
2 teentjes knoflook, geperst
2 takjes rozemarijn
200 ml rode wijn
1 l groente- of gevogeltebouillon
200 ml bietensap
50 g Kizami wasabi (diepvries)

1. Breng voor een verse octopus (schoongemaakt) eerst een ruime pan met water aan de kook. Dompel de inktvis circa 10 seconden onder in het kokende water (blancheren) en laat uitlekken in een vergiet. Dompel een schoongemaakte bevroren
octopus iets langer onder zodat hij zacht genoeg is om te snijden (circa 1 minuut). Snijd de tentakels los van elkaar en verdeel
de kop in stukken.
2. Doe de octopusdelen met de wortel, ui, knoflook, rozemarijn, wijn en groentebouillon in een pan.
Breng aan de kook en laat op zacht vuur 90 minuten stoven met de deksel op de pan. Giet af en bewaar de bouillon voor
een volgende octopus.
3. Kook het bietensap in tot siroop.
4. Serveer de octopus met wasabipasta en bietensiroop.

* Verse octopus kun je het best eerst invriezen voor bereiding. Hierdoor verandert de structuur van het spiervlees. Tijdens de
bereiding wordt de octopus daardoor malser.

Kcal per persoon: 110