Mr. Smoky peat

Voor 1 cocktail
Bereidingstijd: 10 minuten

1 zakje lapsang souchongthee
1 stuk koraalzwam (of een andere decoratieve paddenstoel)
25 ml peated whiskey + scheutje extra
10 ml rietsuikersiroop
10 ml Grand Marnier
limoensap, naar smaak
grote ijsblokken
crushed ice, naar smaak
60 ml gingerbeer

1. Zet een medium sterke kop lapsang souchongthee (circa 200 ml). Laat enkele minuten trekken. Meet 75 ml af en laat afkoelen.
2. Stoof de zwam in de rest van de thee met het scheutje whiskey in enkele minuten beetgaar en laat afkoelen in het vocht.
3. Meng de thee met de whiskey, suikersiroop, Grand Marnier en een paar druppels limoensap in een shaker. Doe er wat ijsblokken bij en schud tot het mengsel koud is.
4. Schep crushed ice in een glas. Zeef de cocktail erboven en schenk het gingerbeer erbij.
5. Leg de zwam erin en zet er een klein takje rozemarijn in. Steek een ander stukje rozemarijn aan en leg het er rokend naast. Serveer direct.

Tip
Voor een pittige smaak en een wat tintelend effect kun je de rand van het glas inwrijven met een stukje verse gember.

Kcal gehele recept: 150